Ga naar de hoofdinhoud

[BEVRAGING] Online vragenlijst voor psychologen en therapeuten gespecialise

06/12/2022
VR-bril
Sascha Vermeylen Panelmanager

29 juni 2022

In de laatste jaren is burn-out erkend als een belangrijk gezondheidsprobleem vanwege de aanzienlijke sociale en economische kosten. Technologische interventies, zoals virtual reality (VR), spelen mogelijk een rol in het voorkomen en behandelen van burn-out. We peilen naar de mening van psychologen over onder meer de noden en barrières voor de implementatie van VR in de praktijk. Bent of kent u een psycholoog of therapeut met specialisatie in burn-out? Vul de online bevraging in.

In februari 2021 verscheen het artikel ‘technologische ontwikkelingen en psychologie’ in De Psycholoog. Zij benadrukken dat het betrekken van therapeuten en psychologen essentieel is bij het ontwikkelen van (zorg)technologie. Hoe vroeger, hoe beter. Zij geven vanuit het expertise aan welke functionaliteiten nodig en nuttig zijn en wat voor hen werkt en wat niet.

In het kader daarvan organiseert LiCalab een online bevraging in samenwerking met Melimpus, een Belgische start-up onder leiding van dr. Arnaud Bosteels. Melimpus ontwikkelt een VR-toepassing voor preventie en re-integratie na burn-out. Via een online bevraging van therapeuten en psychologen onderzoeken we de specifieke noden van de zorgprofessional en de huidige en toekomstige toepassing van VR in de praktijk.

Neem deel aan het onderzoek
Bent u psycholoog of therapeut en ondersteunt u personen met burn-out(klachten)? Heeft u interesse om deel te nemen aan de online bevraging? Klik op onderstaande link. Deelname duurt slechts 10 minuten en kan anoniem. Alvast bedankt voor uw interesse!

Link naar de online bevraging: klik hier.

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op met Sascha Vermeylen via sascha.vermeylen@thomasmore.be of 014/74.10.15