Ga naar de hoofdinhoud

[Groepsgesprek] Terug uit het ziekenhuis? En wat nu…

06/12/2022
persoon staart uit het raam
Sascha Vermeylen Panelmanager

28 juni 2022

Werd je het afgelopen jaar opgenomen in het ziekenhuis? Herinner jij je nog levendig hoe het was om de eerste dagen en weken opnieuw thuis te zijn? LiCalab zoekt 65-plussers of iemand die zorgt voor een persoon uit deze doelgroep. Op 25 augustus 2022 – 18:00 organiseren we een groepsgesprek rond posthospitalisatie. Ben je bereid om die ervaring te delen? Lees dan zeker verder.

Een opname in het ziekenhuis wordt steeds korter. De overgang van het ziekenhuis naar huis is voor patiënten soms een moeilijke periode waarop ze minder goed voorbereid zijn. In opdracht van een zorgorganisatie zoekt LiCalab, samen met patiënten, naar een betere oplossing. Krijg je voldoende informatie? Hoe loopt de communicatie tussen het ziekenhuis en de zorgverleners thuis? Hoe verloopt de organisatie van de thuiszorgdiensten? Weet je waar je terecht kan met je vragen? Welke ondersteuning heb je nodig? Dat weet jij, als ervaringsdeskundige, als geen ander.

LiCalab organiseert een groepsgesprek op 25 augustus van 18:00 tot 20:00 op de campus van Thomas More in Turnhout. Hier willen we het zorgtraject zoals het nu verloopt goed begrijpen en in kaart brengen. Samen met jou werken we een plan van aanpak uit en dit vanuit de bril van de patiënt. Zowel goede als minder goede ervaringen zijn welkom want uit de goede voorbeelden leren we ook veel. We horen graag je mening!

Wie?
We zijn op zoek naar 65-plussers die het afgelopen jaar een ziekenhuisopname doormaakten of personen die zorgen voor een 65-plusser die recent werd opgenomen in ziekenhuis.

Wanneer?
Donderdag 25 augustus van 18:00 tot 20:00

Waar?
Thomas More Turnhout, Lokerenstraat 100

Interesse om deel te nemen? Neem contact op met Leen Broeckx via leen.broeckx@licalab.be (0474 82 41 96). Ook voor bijkomende vragen kan je bij haar terecht. Ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt en misschien wil meewerken? Stuur deze mail gerust door.