Ga naar de hoofdinhoud

Hoe gaat het met u? Studenten ontwikkelen een methode om levenskwaliteit te

06/12/2022
levenskwaliteit
Sascha Vermeylen Panelmanager

31 maart 2022

Vier laatstejaarstudenten Toegepaste Psychologie van Thomas More onderzoeken voor hun bachelorproef de levenskwaliteit. De strakke vragenlijst rond levenskwaliteit vertalen ze naar een creatieve methode om de verschillende domeinen van QoL (Quality of Life) bespreekbaar te maken. Zo proberen te de abstracte vragenlijst meer concreet te maken.

Op dinsdag 22 maart verzamelden 25 panelleden van LiCalab op de campus in Turnhout. Ze testten als eersten de nieuwe methode uit die de studenten ontwikkelden. Best wel spannend voor de studenten! Voorafgaand aan het groepsgesprek, vulden de deelnemers vooraf, thuis en online de QoL-vragenlijst in.

Tijdens de fysieke bijeenkomst probeerden de studenten aan de hand van foto’s, legomannetjes, smileys en een fysieke activiteit, na te gaan of er een verschil in score was. De fysieke bijeenkomst gaf meer ruimte om na te denken over de vragen en in groep te bespreken.

‘Dat is hier precies 1 jaar gratis!’ zei Riet al lachend. De panelleden testten de verschillende onderdelen en oefeningen enthousiast uit. Niet altijd eenvoudig maar zoals de panelleden dat gewoon zijn, gaven zij na afloop constructieve en eerlijke feedback.

Met de concrete suggesties gaan de studenten nu verder aan de slag om hun bachelorproef beter vorm te geven. LiCalab wenst hen hierbij alle succes toe!