Ga naar de hoofdinhoud

Melimpus ontwikkelt een VR app voor re-integratie na burn-out

06/12/2022
VR-bril
Sascha Vermeylen Panelmanager

28 april 2022

Virtual Reality (VR) wordt steeds vaker ingezet voor verschillende doeleinden, zoals revalidatie, pijnbestrijding, fobieën en trauma. Arnaud Bosteels is anesthesist van het Sint-Jan Ziekenhuis in Brussel en onderzoekt de mogelijkheid om VR in te zetten voor preventie en re-integratie na burn-out. LiCalab ondersteunt Melimpus met een online bevraging van, en een co-creatiesessie met, therapeuten en psychologen. 

Kliniek Sint-Jan heeft een unieke ‘Medical Virtual Reality Unit’ onder leiding van dr. Arnaud Bosteels. Ze gebruiken VR om angstgevoelens en stress te verminderen vóór en/of na een interventie, als sedatie tijdens een interventie of om de pijn tijdens de bevalling te verlichten. Op dit moment passen ze VR toe op 11 diensten, waaronder het operatiekwartier, radiologie,  medisch daghospitaal en dialyse. Meer info: klik hier. 

Het nieuwe project van Melimpus wil de VR-toepassing uitbreiden naar preventie en re-integratie na burn-out. LiCalab ondersteunt Melimpus met een online bevraging van therapeuten en psychologen over burn-out en re-integratie na burn-out. We onderzoeken de specifieke noden van de zorgprofessional en de huidige en toekomstige toepassing van VR in de praktijk. Nadien volgt een co-creatiesessie, op basis van de input van de bevraging, om de mogelijkheden van de VR-toepassing te concretiseren aan de hand van een demo.  

Meer informatie? Neem contact op met Sascha Vermeylen via sascha.vermeylen@licalab.be