Ga naar de hoofdinhoud

Opleidingsprogramma Care2Adapt loopt als een trein

06/12/2022
Care2Adapt-samenvoegen
Sascha Vermeylen Panelmanager

31 mei 2022

Het innovatieve opleidingsprogramma Care2Adapt, dat LiCalab samen met een aantal Vlaamse en Nederlandse partners opzet en uittest, is ondertussen halfweg. Het opleidingsprogramma helpt zorg- en welzijnsorganisaties uit Vlaanderen en Nederland om innovaties sneller en efficiënter te implementeren binnen hun interne werking. 

Het opleidingsprogramma Care2Adapt coacht, ondersteunt en begeleidt 35 Vlaamse en Nederlandse zorgprofessionals die binnen hun organisatie rond innovatie werken. Langs Vlaamse kant doen organisaties zoals Zorggroep Orion, CKG De Schommel, AZ Herentals, het Giels Bos en het Wit-Gele Kruis mee. 

Het traject startte in november 2021 en kende ondertussen een tiental opleidings- en contactmomenten. Met een divers aanbod van sprekers, coaches en site visits werden deelnemers en organisaties al op diverse manieren gestimuleerd om flexibeler om te gaan met innovatieve technologieën, processen en netwerken. Deelnemers vertalen de geleerde inzichten naar de praktijk en moeten, als een soort rode draad doorheen het programma, ook een innovatief traject uitwerken binnen hun eigen organisatie.  

Uit de tussentijdse evaluaties die we vanuit LiCalab uitvoeren bij deelnemers en directies, blijkt dat het traject voorlopig op veel bijval kan rekenen. Deelnemers geven duidelijk aan dat het opleidingstraject aan de verwachtingen voldoet en hen versterkt in hun innovatief en wendbaar denken. 

Eind november 2022 is het eindevent voorzien. Wie meer wil weten over het verloop van het opleidingsprogramma, vindt alle informatie terug op de website.

De initiatiefnemers van Care2Adapt zijn LiCalab, het Health & Care Network Kempen en AZ Herentals uit Vlaanderen en het Care Innovation Center, Bravis ziekenhuis en tanteLouise uit Nederland. Het programma wordt ondersteund en mee gefinancierd door INTERREG Vlaanderen-Nederland, de provincie Antwerpen en de provincie Noord-Brabant.