Ga naar de hoofdinhoud

YUZA en Teckno2030 In Action: 1 project, 11 partners, 1 jaar

06/12/2022
Sascha Vermeylen Panelmanager

31 maart 2022

Tussen april 2022 en maart 2023 zullen 13 open co-creatiesessies plaatsvinden in Vlaanderen, Brussel en Wallonië over de 8 effectiviteitsprincipes van zorgzame technologie. Technologie moet immers zorg dragen voor patiënten en ten dienste staan van burgers en samenleving.

Elf organisaties delen hun kennis en netwerk in dit project. Yuza en LiCalab faciliteren de co-creatiesessies. LUSS en het Vlaams Patiëntenplatform vertegenwoordigen burgers en patiënten. Plateforme de Première Ligne Wallone, BRUSANO, VIVEL en de Academie voor de Eerste Lijn brengen inzichten van gezondheidsprofessionals aan boord. En INFOPOLE, Lifetech.brussels en Flanders.healthTech voegen het perspectief van technologie-ontwikkelaars toe. Zo vormen ze samen een sterk lerend netwerk met brede vertegenwoordiging.

Teckno2030 In Action zoekt antwoorden op volgende vragen:

  • De burger wil weten welke technologische oplossing kan helpen om zijn gezondheidsdoelen te bereiken.
  • De gezondheidsprofessional wil een oplossing vinden die hem ondersteunt bij de begeleiding van mensen en bij zijn dagelijkse taken
  • De technologie-ontwikkelaar wil patiënten en zorgverleners goed begrijpen en de technologie ontwikkelen die hen zo goed mogelijk ondersteunt.

Teckno2030 In Action zal een toolkit ontwikkelen om concrete antwoorden te geven op deze drie vragen. Dit project is mogelijk dankzij de steun van het fonds dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Wil je meer weten over de 8 leidende principes van zorgtechnologie om de gezondheid van burgers te verbeteren? Lees hier

Wil je op de hoogte gehouden worden van de co-creatiesessies, klik hier of geef ons een seintje.