Ga naar de hoofdinhoud
Luiza Muraru
Onderzoeker

Luiza Muraru

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

3D-scan en 3D-print in de zorg

Bewegingsanalyse en biomechanica

Orthesen, prothesen en exoskeletons

Curious about (bio)mechanical assessment of orthotics and prosthetics. Engaged in researching and implementing tailored and innovative solutions within orthopaedic technologies

Luiza Muraru heeft als onderzoeker van Mobilab & Care deelgenomen aan verschillende nationale en Europese projecten, gericht op fundamenteel of toegepast onderzoek, met betrekking tot orthopedische technologie, revalidatietechniek, additieve vervaardiging voor steunzolen en prothesen.

Momenteel maakt Luiza deel uit van het internationale team van het MOTION-project dat zich richt op het ontwikkelen, valideren en implementeren van revalidatietechnologie voor kinderen met neurologische aandoeningen. Luiza coƶrdineert de activiteiten van het team van Mobilab & Care en de activiteiten van de andere partners die betrokken zijn bij de laboratoriumevaluatie van de revalidatietechnologie die binnen het project ontwikkeld wordt.

Voor haar doctoraatsopdracht (KU Leuven, Afdeling Biomechanica) heeft Luiza onderzoek verricht naar de biomechanische aspecten van bone-oral implants interface als onderdeel van de grondslagen voor een snelle integratie van orale implantaten. Luiza heeft een masterdiploma in biomedische engineering met specialisatie in biomaterialen (Gh. Asachi Technical University en Gr. T. Popa University of Medicine and Pharmacy, Iasi, Roemeniƫ).