Ga naar de hoofdinhoud
ONZE MISSIE

Technologie voor slimmere zorg

Innoveren voor én met de zorgsector

Bij Mobilab & Care willen we ervoor zorgen dat ieders levenskwaliteit optimaal is. Door onze expertises op verschillende technologische gebieden zoals artificial intelligence, monitoringsystemen, 3D-scan en print, robotica, biomechanische testen… kunnen we praktisch toepasbare innovaties onderzoeken, ontwikkelen en testen om te gebruiken in de zorgsector.

2 personen; één houdt een ping pong palletje, andere een speciale camera

Mogelijkheden en ondersteuning

We zetten technologie in om de zorg slimmer te maken. Dit kan door bijvoorbeeld een actief exoskeleton aan te bieden dat CVA pati√ęnten ondersteunt bij revalidatie-oefeningen of door een app te cre√ęren die hartfalenpati√ęnten opvolgt en begeleidt. Een van onze twee missies is dus: technologie voor slimmere zorg. De zorg versterken door onze technologische vernieuwingen, die extra mogelijkheden en ondersteuning bieden, zonder af te doen aan de bestaande zorg.

Dankzij de VLAIO subsidiefinanciering‚ÄĮ Blikopener‚ÄĮkunnen we gratis een eerste laagdrempelig advies geven, op maat¬†van de specifieke vraag of nood van jouw organisatie of onderneming. Met onze jarenlange ervaring in Vlaamse en Europese projecten helpen we je ook graag verder in je zoektocht naar mogelijke¬†subsidies.

Hulpmiddelen ontwikkelen en testen

We zetten deze expertise in voor de ontwikkeling van¬†eigen prototypes alsook ter ondersteuning¬†van bedrijfsinnovaties voor de zorgsector en innovatie in onderwijs. Zo helpen we bijvoorbeeld orthopedische bedrijven om hun hulpmiddelen beter af te stemmen op pati√ęnten door uitgebreide en gecontroleerde testing in ons bewegingslabo.

PAFO MOTION

Onze onderzoekslijnen binnen deze missie