Ga naar de hoofdinhoud

Embedded & ICT systems

Project

WiSLEEP

Draadloze IoT-communicatie met minder verbruik en meer connectiviteit

In het project WiSLEEP onderzoeken en vergelijken we de mogelijkheden van de nieuwste standaarden en hardware voor draadloze IoT-communicatie. Zo willen we Vlaamse KMO’s uit diverse sectoren kennis aanreiken om de juiste keuze te maken bij de planning van een draadloze IoT-communicatiestrategie.

Wat?

Het Internet of Things (IoT) is in volle evolutie. Deze evolutie wordt mee aangewakkerd door een voortdurende verbetering en ontwikkeling van nieuwe draadloze communicatiestandaarden en bijhorende chipsets (zoals WiFi HaLow, NB-IoT, Sigfox, LoRa, Zigbee, …). 

Nieuwe standaarden en chips bieden met een lager stroomverbruik vaak een groter bereik en meer connectiviteit. Dit opent tal van mogelijkheden om nieuwe of verbeterde IoT-producten of diensten te ontwikkelen, of deze in te zetten voor specifieke bedrijfsprocessen.

Met WiSLEEP (Wireless Secure Link Efficient Energy Performance) wil Thomas More aan Vlaamse KMO’s uit diverse sectoren (vb. chemie, maakindustrie, logistiek, …) kennis aanreiken om de juiste keuze te maken bij de planning van een draadloze IoT-communicatiestrategie.

Hoe?

Via onderzoek naar de verschillende mogelijkheden van draadloze communicatie, via onder meer een benchmark, en het opzetten van een aantal use cases (demonstratoren) die inzichten geven over wanneer welke standaarden best wel (of niet) inzetbaar zijn. Bevindingen zullen gedeeld worden in een handleiding en tijdens workshops, en seminaries. 

Voor welke ondernemingen is dit interessant?

  • IoT productontwikkelaars of dienstenleveranciersy
  • Ontwikkelaars van embedded soft- en hardware
  • Software en hardware leveranciers
  • Ondernemingen uit diverse sectoren waarin de technologie kan toegepast worden (industrie, bouw, logistiek, landbouw, smart cities, zorg, …)

Projectmedewerkers

Coördinator Onderzoekslijn

Patrick Pelgrims

Zijn onderzoeksinteresses zijn vooral gericht op instrumentatie voor bio-medische apparaten en slimme ingebedde systemen. 

Onderzoeker

Jasper Henne

Onderzoeker & docent Elektronica ICT met een focus op embedded software.

Onderzoeker

Nick Steen

Onderzoeker & docent Elektronica ICT met een focus op hardwaredesign.

Onderzoeker

Jurre De Weerdt

Hij behaalde zijn professionele bachelor Elektronica-ICT met optie embedded hardware. Na zijn afstuderen werd hij lector en onderzoeksassistent aan de Thomas More universiteit. 

Onderzoeker

Lou Dieltiens

Onderzoeker

Gerelateerde onderzoekslijnen