Low-code
Low-codeplatformen laten toe om via een vereenvoudigde ontwikkelomgeving (basis)productiviteits-applicaties te bouwen. Zo ...
Stel je eens een leven voor zonder smartphones of computers? Slimme apparaten zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Aan de basis van zo’n slim apparaat ligt doorgaans een doordacht stuk elektronica: een embedded systeem. De onderzoekslijn ‘Embedded systems’ is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hard- en software voor elektronica.
Onze Embedded Factory is de plek om een idee rond een slim product te vertalen naar een concreet eindproduct.
Enorm veel huishoudelijke en industriële producten zijn uitgerust met een stukje elektronica: een PCB (printed circuit board) en componenten. Vaak zijn ze voorzien van sensoren die verschillende parameters zoals temperatuur, geluid, beelden, trillingen en krachten kunnen waarnemen, actuatoren kunnen aansturen, ruwe data kunnen verwerken of data kunnen doorsturen. Daarnaast groeit de vraag naar draadloze apparaten met batterijen die we mobiel (vanop verschillende locaties) en vanop afstand kunnen aansturen.
De onderzoekslijn ‘Embedded systems’ speelt in op die vraag door continu het aanbod aan nieuwe componenten (sensoren, microcontrollers, FPGA’s, GPU’s…) te monitoren en de nieuwste protocollen in relevante domeinen op te volgen.
Vervolgens bouwen we demonstrators voor ontwikkelaars van embedded elektronica die we in-the-field testen. Op die manier proberen we de toepasbaarheid van die innovaties aan te tonen en handleidingen te maken van hoe ze geconfigureerd kunnen worden, met concrete do’s en dont’s.
We zijn graag al vanaf de ideevorming betrokken: hoe vroeger in het proces, hoe makkelijker het is om componenten te selecteren en een PCB te ontwerpen.
We zijn uitgerust met een Embedded Factory, waar we in-house prototypes en pilootseries bouwen. Zo kunnen we snel applicaties produceren en testen. Willen bedrijven verder naar de markt en hebben ze vragen rond certificering? Dan kunnen ze terecht bij ons voor advies, in samenspraak met onze partner Labo De Nayer op onze campus.
Zijn expertise is alles waar de fysieke, analoge echte wereld de elektronica raakt: sensoren, PCB’s, analoge en digitale elektronica, mechatronica, robotica, biotechnologie, ICT, beeldverwerking, AI, modelleren, simuleren (FEM/FEA)...
Hij behaalde zijn professionele bachelor Elektronica-ICT met optie embedded hardware. Na zijn afstuderen werd hij lector en onderzoeksassistent aan de Thomas More universiteit.