Ga naar de hoofdinhoud
Expertise

Toegepaste AI

Hoe kan artificiële intelligentie in de praktijk ingezet worden? Wij focussen ons op de ontwikkeling van AI-oplossingen in reële toepassingen. Onze missie is om AI meer toegankelijk te maken en bedrijven die niet met AI bezig zijn de concrete mogelijkheden te tonen.

AI-oplossingen in de praktijk

AI-technieken voor datasets

Artificiële of kunstmatige intelligentie is misschien wel dé revolutie van de laatste decennia. Het laat toe om uit een veelheid aan complexe data analyses te maken voor verschillende sectoren (finance, hr, maakbedrijven, communicatie…). Om AI succesvol in te zetten, moet je over de juiste hoeveelheid data beschikken en een gepast AI-algoritme toepassen. 

Veel bedrijven weten niet wat ze kunnen doen met hun data en zijn zich er niet van bewust dat AI een optie is. De onderzoekslijn ‘Toegepaste AI’ wil bedrijven hierin ondersteunen. We onderzoeken welke AI-technieken het best toegepast kunnen worden op datasets en gaan na hoe accuraat het resultaat is dat door AI gegenereerd wordt. Is de dataset nog niet rijp voor AI, omdat er onvoldoende of verkeerde data is? Dan geven we advies zodat bedrijven ‘AI-klaar’ worden.

Explainable AI

Daarnaast willen we AI meer inzichtelijk maken voor gebruikers. We zetten daarom in op ‘explainable AI’, waarbij naast de AI-oplossing ook inzage wordt gegeven in hoe het algoritme tot die oplossing kwam. Op die manier wordt AI ook echt een tool voor vakexperten.

Toepassingen in verschillende sectoren

Onze onderzoekslijn ondersteunde al diverse sectoren: van AI-toepassingen in darmkankeronderzoek tot de inzet van AI voor de productie van kunststof.

Voor meer informatie over AI-toepassingen in jouw sector neem vrijblijvend contact met ons op

Contacteer ons!
grid

Ontdek onze unieke infrastructuur

Onze infrastructuur

Team

Coördinator Onderzoekslijn

Karen Feyen

Momenteel werkt Karen als onderzoeker en coördinator onderzoekslijn toegepaste AI bij Thomas More. Haar interesse gaat uit naar toepassingen van technologie in het domein van energie-efficiëntie, circulaire economie en de zorg.

Onderzoeker

Daiane Seibert

Daiane heeft een master in wiskunde en in artificiële intelligentie. Haar onderzoek focust op de toepassing van AI in maatschappelijk relevante context.

Projecten