Ga naar de hoofdinhoud
AANBOD

Webinars over insecten

Insecten duurzaam kweken en verwerken? Neem een vliegende start met ons uitgebreid aanbod aan webinars.

Wil jij graag bijleren over het kweken en verwerken van insecten? Of ben je op zoek naar praktische informatie rond dit onderwerp? Dan ben je aan het juiste adres! Verschillende onderzoekers, elk met hun eigen expertise, hebben de krachten gebundeld om een webinaraanbod (online) rond een onderneming met insecten uit te werken. Dit aanbod vind je hieronder. Ben je geïnteresseerd in een webinar? Vergeet je dan zeker niet tijdig in te schrijven! Dit kan via het inschrijvingsformulier onder elke webinar. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

contacteer ons
gratis online webinar

Aan de slag in de insectensector

Ben jij geïnteresseerd in het kweken of verwerken van insecten? Tijdens deze gratis online webinar word je door experte Lotte Frooninckx geïntroduceerd in de huidige insectensector. Je verwerft onder andere inzichten rond het gebruik van insecten als duurzame grondstof voor voeding, voeder en technische toepassingen: welke insecten kan je hiervoor kweken, welke producten zijn er reeds op de markt en hoe ziet onze Vlaamse insectensector er uit? Hou alvast volgende data vrij in je agenda:

  • dinsdag┬á17 september┬á2024
  • 19:00┬á- 20:30

Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via onderstaande link!

Dit wil ik niet missen!
25.00 EUR

Praktische gids voor het kweken van meelwormen

Tijdens deze online les introduceren we je in het praktisch kweken van meelwormen. Hoe ziet de levenscyclus van dit insect er uit? Met welke zaken moet je als insectenkweker rekening houden? Welke infrastructuur en materialen heb je nodig? Hoe voeder en oogst je meelwormen? Dat kom je allemaal te weten in dit webinar! Vervolgens is er nog een vragenrondje voorzien met onze kweek-experts. Hou alvast volgende datum vrij in je agenda:

  • donderdag 16 mei 2024
  • 19:00 - 20:30

Doe jij ook mee? Schrijf je dan alvast in via onderstaande link!

Ik wil meelwormen leren kweken!
25.00 EUR

Hoe kweek je zwarte soldatenvliegen?

Tijdens deze online les introduceren we de jou in de kweek van zwarte soldatenvlieg (black soldier fly). Hoe ziet de levenscyclus er uit en met welke zaken moet je rekening houden voor het succesvol kweken van dit insect? Wat heb je nodig aan infrastructuur en materialen? Hoe voeder en oogst je de larven? Dit en nog veel meer komt aan bod in deze praktische webinar. Vervolgens is er een vragenrondje met onze kweekexperts voorzien. Wil jij graag leren hoe je zwarte soldatenvliegen kweekt? Noteer dan volgende datum alvast in je agenda en schrijf je in via onderstaande link.

  • woensdag 22 mei 2024
  • 19:00 - 20:30
Ik wil dit insect leren kweken!
25.00 EUR

Wat kan je met insecten? - verwerking & toepassing

Ben jij geïnteresseerd in het verwerken van insecten als grondstof voor voeding, voeder of technische toepassingen? Vraag jij je af welke technieken geschikt zijn om om insecten te verwerken tot droog poeder of natte pasta? Of hoe je olie of eiwitten uit  insecten haalt? Dan is deze webinar iets voor jou! We overlopen onder andere verschillende technieken die je kan inzetten om insecten te verwerken alsook de toepassingen waarvoor insecten kunnen dienen. Nadien is er een vragenrondje voorzien met onze experts in verwerking en valorisatie van biomassa. Ben jij er ook graag bij? Schrijf je dan snel in via onderstaande link en hou alvast volgende datum vrij in je agenda!

  • dinsdag 7 mei 2024
  • 19:00 - 20:30
Ik doe mee!
25.00 EUR

Ondernemen met insecten

Hoe start je een onderneming met insecten? Hoe stel je een business plan op en welke subsidiekanalen kan je aanspreken? Tijdens het webinar 'ondernemen met insecten' reiken we tools aan die je kan toepassen om je eigen business plan op te stellen. Verder gaan we dieper in op investeringen die horen bij een insectenkwekerij en de tijd die je spendeert aan het kweken van insecten. Kortom: ook de rentabiliteit van insectenkweek nemen we onder de loep! Vervolgens is er tijd voorzien voor een vragenrondje met onze business developer. Noteer alvast volgende datum in je agenda:

  • dinsdag 4 juni 2024
  • 19:00 - 20:30

Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via onderstaande link!

Ik ben erbij!

Bekijk hier de algemene voorwaarden

algemene voorwaarden en privacy policy.pdf
.pdf
Download