Ga naar de hoofdinhoud
AANBOD

Webinars over microalgen

Microalgen kweken en verwerken? Ontdek ons uitgebreid webinaraanbod!

Wil jij graag bijleren over het kweken en verwerken van microalgen? Of ben je op zoek naar praktische informatie hierrond? Dan ben je aan het juiste adres! Verschillende onderzoekers, elk met hun eigen expertise, hebben de krachten gebundeld om een online webinaraanbod rond een onderneming met algen uit te werken. Dit aanbod vind je hieronder. Ben je geïnteresseerd in een webinar? Vergeet je dan zeker niet tijdig in te schrijven! Dit kan via het inschrijvingsformulier onder elke webinar. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

contacteer ons
Verrijk je lessen met microalgen!

Groene lesstof in de klas

Ben jij leerkracht en wil je graag op praktische wijze jouw leerlingen meer leren over duurzaamheid en alternatieve voedselbronnen met behulp van microalgen? Dan is deze online webinar iets voor jou! Tijdens dit webinar maak je enerzijds kennis met de wereld van microalgen, anderzijds ontdek je verschillende manieren hoe je jouw leerlingen praktisch kan betrekken bij dit lesonderwerp.

Je leert meer over de rol van microalgen in onze samenleving, waarvoor ze kunnen worden gebruikt, hoe zij in een duurzame economie passen ├ęn hoe je ze op een eenvoudige manier kan kweken. Ook voorzien we jou van praktische idee├źn zodat jij jouw leerlingen kan enthousiasmeren. Zo rijken we verschillende experimenten aan die geschikt zijn voor meerdere onderwijsniveaus (basis- en middelbaar onderwijs). Geen voorkennis vereist!

Doe jij ook mee? Hou dan alvast volgende datum vrij in je agenda en schrijf je in via onderstaande link.

 • donderdag 30 mei 2024
 • 19:00 uur-20:30 uur
 • investering: 25 EUR
Ik doe mee!
Introductie in de microalgensector

Kleine alg, groot potentieel

Ben jij geïnteresseerd in het kweken of verwerken van microalgen? Tijdens deze gratis online webinar word je geïntroduceerd in de huidige algensector. Je verwerft onder andere inzichten rond het gebruik van microalgen als duurzame grondstof voor voeding, voeder en technische toepassingen: welke microalgen kan je hiervoor kweken, welke producten zijn er reeds op de markt en hoe ziet onze Vlaamse algensector eruit? Daarnaast leren we je bij over de wettelijke bepalingen van toepassing op algenkweek. Hou alvast volgende data vrij in je agenda:

 • dinsdag 24 september 2024
 • 19:00 ÔÇô 20:30 uur

Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop!

Ik ben erbij!
Hoe kweek je Porphyridium purpureum, Nannochloropsis gaditana, Chlorella spp. & Arthrospira platensis?

Microalgen kweken op schaal

Tijdens deze online webinar introduceren we de jou in de kweek van microalgen, met name Porphyridium purpureum, Nannochloropsis gaditana, Chlorella spp. en Arthrospira platensis. Met welke zaken moet je rekening houden voor het succesvol kweken van deze organismen? Wat heb je nodig aan infrastructuur en materialen? Hoe voeder en oogst je algen? Dit en nog veel meer komt aan bod in deze praktische webinar. Vervolgens is er een vragenrondje met onze kweekexperts voorzien. Wil jij graag leren hoe je microalgen kweekt? Noteer dan volgende datum alvast in je agenda en schrijf je in via onderstaande link.

 • dinsdag 15 oktober 2024
 • 19:00-20:30
 • investering: 25 EUR
Verwerking & toepassing van microalgen

Van microalgen tot een duurzaam, veelzijdig product

Ben jij ge├»nteresseerd in het verwerken van microalgen als grondstof voor voeding, voeder of technische toepassingen? Vraag jij je af welke technieken geschikt zijn om om algen te verwerken tot droog poeder? Of hoe eiwitten of andere nutri├źnten uit algen haalt? Dan is deze online webinar iets voor jou! We overlopen onder andere verschillende technieken die je kan inzetten om microalgen te verwerken alsook de toepassingen waarvoor microalgen kunnen dienen. Nadien is er een vragenrondje voorzien met onze experts in verwerking en valorisatie van biomassa.┬áBen jij er ook graag bij?┬áSchrijf je dan snel in┬ávia onderstaande link en hou alvast volgende datum vrij in je agenda!

 • dinsdag 26 november 2024
 • 19:00 ÔÇô 20:30 uur
 • investering: 25 EUR

Lees hier de algemene voorwaarden.

algemene voorwaarden en privacy policy.pdf
.pdf
Download

Projecten