Ga naar de hoofdinhoud

Team

Een professioneel team van onderzoekers met diverse expertises staat voor je klaar!

Ons team bestaat uit diverse experten uit verschillende domeinen. Zo bekijken we elk probleem via verschillende invalshoeken en zorgen we voor oplossingen die ook in de praktijk echt van nut kunnen zijn. 

Onderzoeker

Ann Wuyts

Onderhoudt de insectenkweek in de Insect Pilot Plant en helpt mee in het onderzoek naar productie-optimalisatie en het gebruik van nevenstromen in het teeltproces.

Onderzoeker

Audrey De Cuyper

Onderzoek met microalgen en verantwoordelijke voor de stock van algen en het onderzoek op laboschaal.

Onderzoeker

Carmen ter Heide

Ze focust zich op het verwerken van biomassa van insecten en algen tot bio gebaseerde grondstoffen en eindproducten.

Onderzoeker

Erwin Swinnen

Erwin is afgestudeerd als Doctor in de Biochemie. In de academische wereld en de industrie heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van microbiologie en biotechnologie, en onderzoekt nu duurzame toepassingen voor microalgenteelt.

Onderzoeker

Floris Schoeters

Doctoraat in Biochemie en Biotechnologie. Expertise in microbiologie. Onderzoeker microalgen.

Onderzoeker

Geert Verheyen

Geert onderzoekt het duurzaam verwerken van insecten en microalgen tot biomassa en afgeleide biomaterialen. Het implementeren en evalueren van de biomassa/biomaterialen voor voeding, diervoeder en technische toepassingen wordt eveneens onderzocht.

Administratief medewerker

Iris Woestenborghs

Ze is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de financiële rapporteringen van alle lopende onderzoeksprojecten en de administratieve ondersteuning van het onderzoeksteam. 

Onderzoeker

Isabelle Noyens

Ze focust zich op projecten voor de toepassing van insecten en algen als biomassa en grondstoffen. Daarnaast ontwikkelt ze mee analyses voor de karakterisatie van deze biomassa en bijhorende substraten en nevenstromen.

Onderzoeker

Jan Creylman

Expertise in CO2 captatie en opslag, data-analyse en modelleren 

Onderzoeker

Laurens Broeckx

Doctoraatsstudent in de biologie met expertise in de insectenkweek, biologie, biochemie, voedingsindustrie en gentechnologie.

Onderzoeker

Lotte Frooninckx

Onderzoeker

Meggie Van Peer

Ze is gespecialiseerd in het kweken van verschillende insectensoorten. Haar onderzoek focust zich voornamelijk op kweekoptimalisatie, maar daarnaast is ze betrokken bij adviesverlening en communicatie.

Onderzoeksmanager

Sabine Van Miert

Onderzoeksmanager bij expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie.

Onderzoeker

Sarah Goossens

Onderzoeker in het downstream processing team. Werkt mee aan projecten rond de verwerking en analyse van insecten en algen.

Onderzoeker

Siebe Berrens

Siebe heeft binnen de onderzoeksgroep zijn expertise uitgebouwd in de kweek van insecten en houdt zich voornamelijk bezig met de optimalisatie van de kweek. Daarnaast begeleidt hij bedrijven bij de eerste stappen in de insectenkweek.

Onderzoeker

Thomas Quanten

Hij is voltijds onderzoeker in het Downstream processing team en is momenteel betrokken bij het ValoReSect-project (valorisatie van insectenfrass) en het Vigorous-project (biostimulanten voor de landbouw uit algen).

Business Developer

Toon Peeters

Expert in ondernemerschapsondersteuning, het schrijven en uitvoeren van subsidieprojecten en in algemeen Business Development.