Ga naar de hoofdinhoud

Team

Een professioneel team van onderzoekers staat voor je klaar!

Ons team bestaat uit diverse experten uit verschillende domeinen. Zo bekijken we elk probleem via verschillende invalshoeken en zorgen we voor oplossingen die ook in de praktijk echt toepasbaar zijn. 

Onderzoeker

Ann Wuyts

Ann onderhoudt de insectenkweek in de Insect Pilot Plant en helpt mee in het onderzoek naar productie-optimalisatie en het gebruik van nevenstromen in het teeltproces.

Onderzoeker

Audrey De Cuyper

Audrey houdt zich bezig met onderzoek naar microalgen en is verantwoordelijke voor de stock van algen en het onderzoek op laboschaal.

Onderzoeker

Carmen ter Heide

Carmen focust zich op het verwerken van biomassa van insecten en algen tot bio gebaseerde grondstoffen en eindproducten.

Onderzoeker

Erwin Swinnen

Erwin is afgestudeerd als Doctor in de Biochemie. In de academische wereld en de industrie heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van microbiologie en biotechnologie, en onderzoekt nu duurzame toepassingen voor microalgenteelt.

Onderzoeker

Floris Schoeters

Floris is afgestudeerd als Doctor in de Biochemie en Biotechnologie. Hij doet onderzoek naar microalgen en heeft expertise in microbiologie.

Onderzoeker

Geert Verheyen

Geert onderzoekt het duurzaam verwerken van insecten en microalgen tot biomassa en afgeleide biomaterialen. Het implementeren en evalueren van de biomassa/biomaterialen voor voeding, diervoeder en technische toepassingen wordt eveneens onderzocht.

Administratief medewerker

Iris Woestenborghs

Iris is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de financiële rapporteringen van alle lopende onderzoeksprojecten en de administratieve ondersteuning van het onderzoeksteam. 

Onderzoeker

Isabelle Noyens

Isabelle focust zich op projecten voor de toepassing van insecten en algen als biomassa en grondstoffen. Daarnaast helpt ze mee om analyses te ontwikkelen voor de karakterisatie van deze biomassa en bijhorende substraten en nevenstromen.

Onderzoeker

Laurens Broeckx

Laurens is doctoraatsstudent in de Biologie met expertise in de insectenkweek, biologie, biochemie, voedingsindustrie en gentechnologie.

Onderzoeker

Lotte Frooninckx

Lotte studeerde Bio-ingenieur aan de KU Leuven en behaalde daar in 2010 ook haar doctoraat in de Biologie. Ze werkt rond optimalisatie van insectenkweek, met specifieke focus op valorisatie van restromen, de kwaliteit en veiligheid tijdens de kweek.

Onderzoeker

Meggie Van Peer

Meggie is gespecialiseerd in het kweken van verschillende insectensoorten. Haar onderzoek focust zich voornamelijk op kweekoptimalisatie, maar daarnaast is ze ook betrokken bij adviesverlening en communicatie.

Onderzoeksmanager

Sabine Van Miert

Sabine is de onderzoeksmanager van het Expertisecentrum . Ze behaalde haar doctoraat in de Farmaceutische Wetenschappen en is nauw betrokken bij het onderzoek naar de insecten- en algenkweek voor nieuwe biomassa en de verwerking en het gebruik ervan.

Onderzoeker

Sarah Goossens

Sarah is onderzoeker in het Downstream processing team. Ze werkt mee aan projecten rond de verwerking en analyse van insecten en algen.

Onderzoeker

Siebe Berrens

Siebe heeft binnen de onderzoeksgroep zijn expertise uitgebouwd in de kweek van insecten en houdt zich voornamelijk bezig met de optimalisatie van de kweek. Daarnaast begeleidt hij bedrijven bij de eerste stappen in de insectenkweek.

Onderzoeker

Thomas Quanten

Thomas is voltijds onderzoeker in het Downstream processing team en is momenteel betrokken bij het ValoReSect-project (valorisatie van insectenfrass) en het Vigorous-project (biostimulanten voor de landbouw uit algen).

Business Developer

Toon Peeters

Toon is expert in ondernemerschapsondersteuning, het schrijven en uitvoeren van subsidieprojecten en Business Development in het algemeen.