Interculturele Hulpverlening
- De opleiding telt vier modules en duurt een jaar.
- Je krijgt les in een heterogene en multidisciplinaire deelnemersgroep.
- Je volgt voornamelijk les op dinsdag.
Duur
1 jaar (deeltijds)
Studiepunten
20
Toelatingsvoorwaarden
We werken praktijkgericht. Daarom moeten er minimum 15 deelnemers zijn en maximum 25. Je kan je kandidaat stellen vanaf maart 2024 voor de opleiding die start in september 2024.
Ten laatste één week voor de eerste lesdag, laten we de ingeschreven deelnemers weten of de opleiding doorgaat.
Waar
Op de campus
Inschrijvingsgeld
€950
De inschrijving is definitief na betaling van een voorschot van €500. Het resterende bedrag dient betaald te worden voor midden januari. De modules kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. Deze annulatievoorwaarden zijn van kracht.Â
Het postgraduaat bestaat uit interactieve lezingen en workshops gegeven door eigen en gastdocenten, deskundig in hun vakgebied. Dit combineren we met een intervisietraject. Aan de hand van portfolio-opdrachten verwerk je de aangeboden inhoud op een eigen en creatieve manier.
Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.
Dit postgraduaat omvat 20 studiepunten met 84 contacturen. Het curriculum bestaat uit vier modules die als totaalpakket worden aangeboden. De thema’s die we behandelen zijn:Â
Voor meer details en vakinhouden kan je terecht in de volledige programmagids.
De opleiding vindt plaats op 14 dinsdagen in Antwerpen. Wat neerkomt op 28 dagdelen.  Een nieuwe cursus start in september 2023.
Selectie van zeker te lezen werken (uitleenbaar in leercentrum @ Campus Sanderus):
De deskundigheid van de docenten, zowel intern als extern, zorgt voor concrete linken naar de praktijk waardoor de inhoud van dit postgraduaat actueel en nuttig is voor elke deelnemer.
De verschillende modules worden interactief gegeven door experten in hun eigen vakgebied. Ze geven je bredere, andere perspectieven en inzichten en zetten zo een bewustwordingsproces in gang.
Dit postgraduaat is een samenwerking tussen Thomas More, opleiding Toegepaste Psychologie, CIMIC en Associatie KU Leuven.
Didactische werkvormen en evaluatie
Het programma is interactief: er worden zowel colleges als workshops en casusbesprekingen gepland. Aan de hand van facultatieve portfolio-opdrachten verwerk je de aangeboden inhoud op een eigen en creatieve manier.
Een portfolio vormt de evaluatie van dit postgraduaat met daarin een individuele opdracht en een groepsopdracht. Deelnemers worden verondersteld aanwezig te zijn tijdens alle sessies van een module. Indien zij verhinderd zijn, moet dit tijdig gemeld worden aan de modulebegeleider. Om te kunnen slagen voor dit postgraduaat is een aanwezigheid van minstens 12 van de 14 dagen vereist.
Voor al je inhoudelijke vragen.
Nee, Antwerpen is geen typische studentenstad propvol studenten. Antwerpen is een wereldstad op mensenmaat en de thuis van meer dan een half miljoen inwoners en 170 nationaliteiten. Midden in het echte leven van een creatieve en bruisende havenstad, vind je onze campussen. Gloednieuw en helemaal uitgerust met de nieuwste snufjes om je opleiding alle kansen op slagen te geven: een hightech audiolab, een zwevende aula, hypermoderne observatie- en praktijklokalen, een studentenlounge, een groene patio …
Beslissingen nemen over mensen in een organisatiecontext, maar niet vanuit de buik …