Overslaan en naar de inhoud gaan
Europees project | INTERREG Vlaanderen-Nederland

Samen aan Z

Opleidingstrajecten op maat van de ruime zorg- en welzijnssector

Werken aan meer behoud van zorgprofessionals en hun adaptief & innovatief vermogen versterken. Dat is in een notendop het doel van Samen aan Z. Dit nieuwe, grensoverschrijdende Interreg-project is een vervolg op de eerdere projecten Blijf aan Z en Care2Adapt.

Datum

Van tot

Supported by

Interreg Vlaanderen-Nederland
Provincie Antwerpen

Wat is Samen aan Z?

Samen aan Z is gestart op 1 mei 2023, loopt 3 jaar en is een samenwerking van 10 partners, onder wie Thomas More. Concreet worden in dit project verschillende gratis opleidingstrajecten aangeboden voor zorg- en welzijnsorganisaties:

  • Traject Care2Adapt: voor medewerkers die een brugfunctie tussen innovatie en de werkvloer zullen vervullen. Dit intensief meerdaags opleidingstraject coacht, ondersteunt en begeleidt de deelnemers en biedt hen handvaten, tips en kaders rond de introductie en implementatie van innovatie(s) in zorgorganisaties.
  • Traject Team Champions Welzijn: voor zorg- en welzijnsmedewerkers die binnen hun team verandering willen brengen van onderuit en willen werken aan het verhogen van veerkracht.
  • Traject Leiden om te boeien en binden: voor leidinggevenden die die zichzelf verder willen ontwikkelen om aan gezonde en gelukkige teams te bouwen.
  • Traject Veerkrachtig starten: voor startende verpleegkundigen die een opleidingstraject volgen ter verhoging van veerkracht.
Bekijk hier de offici√ęle projectwebsite

Daarnaast werken we in dit project aan de ontwikkeling van een applicatie om werkbaar werk en uitstroom binnen zorgorganisaties op wetenschappelijk onderbouwde manier te meten en analyseren. 

Het project zet zo in op de doorontwikkeling en afstemming van diverse trainingen en samenwerkingsmodellen die in eerdere (piloot)projecten binnen Interreg Vlaanderen-Nederland (met name Blijf aan Z en Care2Adapt) getest werden. In Samen aan Z krijgen ze zo hun verbeterde en definitieve vorm.

dots

Oproep

Zorgprofessionals, leidinggevenden & zorg- en welzijnsorganisaties: we need you! Wil jij werken rond het behoud van personeel in jouw team/organisatie? Wacht niet langer en bekijk een van onze gratis opleidingstrajecten? 

Registreer je hier!

Onze partners

Samen aan Z is een gezamenlijk project van het APB Gouverneur Kinsbergencentrum (Provincie Antwerpen), Universiteit Antwerpen, Care and Innovation Center West-Brabant, Fontys Hogescholen, Thomas More Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Stormin, tanteLouise en Zorggroep Orion.

Logo's partners project Samen aan Z

Onze onderzoekers

Vanuit Thomas More werken drie expertisecentra mee aan dit onderzoek: Zorg en Welzijn, Ontwerp en Technologie, Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie.

Onderzoeker

Wendy de Vaal

Wendy de Vaal is sinds 2023 onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit haar expertise in de gezondheidszorg werkt ze mee aan het onderzoeksproject ‚ÄėSamen aan Z Interreg Vlaanderen-Nederland‚Äô.¬†

Coördinator Onderzoekslijn

Wessel van de Veerdonk

Voor zijn doctoraat focuste Wessel van de Veerdonk - epidemioloog (Msc) en verpleegkundige (Bsc) - op het Vlaamse Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Vandaag is hij onderzoeker en coördinator van de onderzoekslijn Preventie en Empowerment.

Onderzoeker

Bert Bonroy

Gefascineerd hoe technologie de zorg van vandaag én morgen kan ondersteunen.

Onderzoeker

Nele De Witte

Nele De Witte (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR. Daarnaast is ze de wetenschappelijk coördinator van LiCalab.

Onderzoeker

Toon Colman

Toon Colman (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Als experimenteel psycholoog wil hij zijn methodologische expertise inzetten ten behoeve van (geestelijke) gezondheidszorg.

Onderzoeker

Glen Debard

Onderzoeker ge√ęngageerd in het introduceren van technologie in de (mentale) zorg voor jong en oud.

Onderzoeker

Kaat Jansen

Kaat Jansen is arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en docent. Ze behaalde ook een diploma in ‚Äėsport & exercise psychologie‚Äô. Vanuit haar expertise is zij betrokken bij het onderzoeksproject Samen aan Z.

Coördinator Onderzoekslijn

Patrick Pelgrims

Zijn onderzoeksinteresses zijn vooral gericht op instrumentatie voor bio-medische apparaten en slimme ingebedde systemen.

Onderzoeker

Anne Smits

Anne Smits is onderzoeker bij het expertisecentrum Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie. Haar ervaring situeert zich op het domein van digitale productontwikkeling, User Experience en gebruikersonderzoek en dit zowel in een B2B als B2C context.

Onderzoeker

Ann De Mey

Ann De Mey (MScN) werkt sinds 2023 als onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit haar expertise in de gezondheidszorg is zij betrokken bij het onderzoeksproject 'Samen aan Z'.