Werken aan meer behoud van zorgprofessionals en hun adaptief & innovatief vermogen versterken. Dat is in een notendop het doel van Samen aan Z. Dit nieuwe, grensoverschrijdende Interreg-project is een vervolg op de eerdere projecten Blijf aan Z en Care2Adapt.
Van tot
Interreg Vlaanderen-Nederland
Provincie Antwerpen
Samen aan Z is gestart op 1 mei 2023, loopt 3 jaar en is een samenwerking van 10 partners, onder wie Thomas More. Concreet worden in dit project verschillende gratis opleidingstrajecten aangeboden voor zorg- en welzijnsorganisaties:
Daarnaast werken we in dit project aan de ontwikkeling van een applicatie om werkbaar werk en uitstroom binnen zorgorganisaties op wetenschappelijk onderbouwde manier te meten en analyseren.
Het project zet zo in op de doorontwikkeling en afstemming van diverse trainingen en samenwerkingsmodellen die in eerdere (piloot)projecten binnen Interreg Vlaanderen-Nederland (met name Blijf aan Z en Care2Adapt) getest werden. In Samen aan Z krijgen ze zo hun verbeterde en definitieve vorm.
Samen aan Z is een gezamenlijk project van het APB Gouverneur Kinsbergencentrum (Provincie Antwerpen), Universiteit Antwerpen, Care and Innovation Center West-Brabant, Fontys Hogescholen, Thomas More Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Stormin, tanteLouise en Zorggroep Orion.
Vanuit Thomas More werken drie expertisecentra mee aan dit onderzoek: Zorg en Welzijn, Ontwerp en Technologie, Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie.
Wendy de Vaal (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Haar focus ligt momenteel op āSamen aan Zā, een Interreg Vlaanderen-Nederland onderzoeksproject.
Wessel van de Veerdonk (PhD) is onderzoekscoƶrdinator Preventie en empowerment bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Zijn onderzoeksfocus ligt momenteel op een optimale preventieve gezondheidszorg specifiek voor mensen met verminderde toegang.
Gefascineerd hoe technologie de zorg van vandaag Ć©n morgen kan ondersteunen.
Nele De Witte (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR. Daarnaast is ze de wetenschappelijk coƶrdinator van LiCalab.
Toon Colman (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Als experimenteel psycholoog wil hij zijn methodologische expertise inzetten ten behoeve van (geestelijke) gezondheidszorg.
Onderzoeker geƫngageerd in het introduceren van technologie in de (mentale) zorg voor jong en oud.
Kaat Jansen (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Zij heeft expertise in de arbeids- en organisatiepsychologie.
Zijn onderzoeksinteresses zijn vooral gericht op instrumentatie voor bio-medische apparaten en slimme ingebedde systemen.
Anne Smits is onderzoeker bij het expertisecentrum Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie. Haar ervaring situeert zich op het domein van digitale productontwikkeling, User Experience en gebruikersonderzoek en dit zowel in een B2B als B2C context.
Ann De Mey (MScN) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Vanuit haar expertise in de gezondheidszorg werkt zij mee aan het onderzoeksproject 'Samen aan Z'.
Glenn is project manager bij LiCalab. Hij beheert en coƶrdineert vooral grotere Europese samenwerkingsprojecten rond zorg en innovatie. Zijn focus ligt daarbij vaak met name op het financieel en subsidie-technisch projectmanagement.