Ga naar de hoofdinhoud
Graduaat

HR-Support

Geel

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Zorg voor personeel is je op het lijf geschreven

 • Jij wil een afwisselende job. Mensen helpen. En het welzijn van medewerkers bewaken.
 • Dankzij jouw communicatieve vaardigheden verzoen je organisatie en medewerkers.
 • Je leert administratie vlot en nauwkeurig verwerken met behulp van ICT-tools.  
 • Je behaalt in twee jaar je diploma in dagonderwijs of in drie jaar in avondonderwijs
 • Of je kiest voor een flexibel traject waarbij je dag- en avondonderwijs combineert.
 • Verder leer je alles over personeelsadministratie, HR-technieken en -procedures. Ook arbeids- en sociaal-zekerheidsrecht komen aan bod. 
 • Je kan kiezen uit jobs zoals HR-generalist, commerciële HR-consulent, uitzendconsulent en administratief bediende. 
 • De vraag naar HR-deskundigen is groot. Jouw kans op werk is gegarandeerd
 • Verder studeren? Via een verkort traject haal je je bachelordiploma. 
Studenten hr-support geven een high five
checkered

De job van je leven

De opleiding in het kort

Bekijk onze verschillende trajecten

HR-Support

 • Volg je deze opleiding in een voltijds traject in dagonderwijs? Dan kan je in twee jaar je studie afronden.
 • Je neemt 120 studiepunten op, verdeeld over twee fases.
 • Of je kiest voor een flexibel traject waarbij je dag- en avondonderwijs combineert.
 • Een groot deel van de opleiding bestaat uit werkplekleren.
 • In een laatste deel van het werkplekleren draai je als een startende professional 40 dagen mee op een hr-dienst.
 • Al ervaring in de sector? Vraag na of je werk in aanmerking komt voor het werkplekleren.
 • Na je opleiding ben je helemaal klaar voor een job. Of om verder te studeren. Via een aanvullingstraject naar de bacheloropleiding Human Resources Management bijvoorbeeld.
 • Een hart voor HR, maar nog niet overtuigd? Dan vind je op thomasmore.be/hr misschien wél wat je zoekt.

Praktische informatie

 • Duur

  2 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  120

 • Waar

  Op de campus

Programma

 • Fase 1 | In deze fase maak je kennis met personeelswerk als beroep door het toepassen van hr-technieken met aandacht voor de juridische onderbouw. Je ontwikkelt een professionele attitude door samenwerkingsvaardigheden, communicatieve en administratieve vaardigheden in te oefenen.
 • Fase 2 | In de tweede fase verdiep je je kennis van juridische aspecten, arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht zodat je als toekomstige hr-deskundige complexe juridische vraagstukken van medewerkers kan beantwoorden. Verder besteden we aandacht aan het luik welzijn en de samenhang tussen de verschillende hr-domeinen.
 • We focussen ons doorheen de opleiding op welzijn en actuele uitdagingen. We leveren een hr-deskundige af die veelzijdig en ruim inzetbaar is, kortom de hr-professional van de toekomst!

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.
Fase 1 2
Semester 1 2 3 4
HR-KADERS
HR-cyclus i 4
HR-technieken i 4
HR-administratie i 4
Internationale HR-communicatie i 4
Werken met loongegevens i 4
VTO (vorming, training en opleiding) i 3
HR trends en uitdagingen i 4
HR-procedures i 4
HR en welzijn i 4
Toegepaste arbeidspsychologie i 3
HR-vaardigheden
ICT-vaardigheden i 5
Communiceren met impact 1 i 4
Communiceren met impact 2 i 4
Fase 1 2
Samenwerken i 3
Werken in een organisatie i 3
Onderhandelen en bemiddelen i 3
Omgaan met verschillen tussen mensen i 3
WETTELIJKE KADERS
Inleiding recht voor personeelswerkers i 3
Toegepast arbeidsrecht i 4
Toegepast sociaal zekerheidsrecht i 4
Toegepast arbeidsrecht verdieping i 3
Toegepast sociaal zekerheidsrecht verdieping i 3
WERKPLEKLEREN
Kennismaking met de sector 6
Initiatie op de werkplek 8
HR in de praktijk 8
Startende professional 18

Download

voorbeeldrooster/studiemateriaal

voorbeeldrooster voor fase 1
.pdf
Download

Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

 

De opleiding HR-Support op campus Geel starten in het tweede semester is geen probleem. Je kan aansluiten in de dag- of avondopleiding. In de avondopleiding kan je ook starten in januari. Instappen in een combinatie van dag- en avondopleiding behoort ook tot de mogelijkheden.  

 

Instappen in opleidingsonderdelen die geëxamineerd of gedoceerd worden in het eerste semester is niet meer mogelijk. Omdat je later instroomt in de opleiding, zal de opleiding minimaal 2,5 jaar (dag) of 3,5 jaar (avond) duren.

 

We lichten graag de mogelijkheden toe in een persoonlijk gesprek. Voor bijkomende informatie kan je contact opnemen met Gert Brion voor de avondopleiding of Nele Beerten voor de dagopleiding.

Onze troeven

Zorg voor mens en organisatie

Wil je een functie waarbij welzijn belangrijk is? Dan zit je goed, want welzijn is dé rode draad doorheen de opleiding. Wil je mee bouwen aan het geluk van werknemers? Dan geven we je tijdens je opleiding allerhande tools, tips en tricks mee die je nadien in je job zal kunnen gebruiken.

Met beide voeten in de praktijk

Verwacht je aan waarheidsgetrouwe cases, praktijkgerichte oefeningen en realistische werkvormen. Onze docenten hebben ervaring in de verschillende hr-domeinen zoals loopbaanbegeleiding, coaching, payroll, sollicitatiegesprekken, juridische kaders, …

Veel kansen op de arbeidsmarkt

Je opleiding opent verschillende deuren op de arbeidsmarkt. Kijk gerust op de website van de VDAB en zie de veelheid aan hr-vacatures. Je diploma geeft je kansen op de arbeidsmarkt een serieuze boost. Denk maar aan uitzendconsulent, hr-medewerkers, …

In de praktijk

De graduaatsopleiding HR-support bereidt je praktisch voor op je job als hr-professional.  Al vanaf het eerste jaar ontdek je de wereld van human resources van binnen uit. Dat doe je vooral via werkplekleren: op de werkvloer, tussen de mensen, tijdens bedrijfsbezoeken en (kijk)stages.

 • Werkplekleren 1: kennismaking met de sector | In deze eerste fase maak je kennis met werkplekken binnen het domein van HR in verschillende sectoren, door actief deel te nemen aan werkplekbezoeken en gastlessen verzorgd door HR-professionals.  Daarna bezoek je zelf 3 werkplekken actief binnen het HR-domein. Je maakt je de basisbegrippen van HR eigen.
 • Werkplekleren 2: initiatie op de werkplek | Je voert eenvoudige HR-taken uit mb.t. instroom, doorstroom of uitstroom onder begeleiding van de mentor van je werkplek. Je brengt de ICT-tools in kaart, gaat zelf actief aan de slag met een ICT-tool en oefent je gespreksvaardigheden. Je brengt de HR-activiteiten van de werkplek in kaart. Je brengt hiervoor  minstens 120 uren door op de werkplek.
 • Werkplekleren 3: hr in de praktijk | Je draait minstens 128 uren mee op een HR-afdeling van een werkplek en voert daarbij allerhande HR-taken uit met betrekking tot instroom, doorstroom of uitstroom.
 • Werkplekleren 4: startende professional | Tijdens de finale fase draai je mee als een volwaardige, startende professional, klaar voor de arbeidsmarkt. Gedurende minstens 312 uren organiseer je mee het praktische verloop van de HR-cyclus.

Als je al in de sector werkt, kan je je ervaring meenemen in het werkplekleren. Je kan terecht bij de werkplekcoördinator met alle concrete vragen die je hierover hebt.

studenten HR-support geven een high five

Go international

Internationalisering is niet meer weg te denken uit het hoger onderwijs. Een internationale ervaring is zeker een meerwaarde voor je diploma. Je kan ervoor kiezen (om een deel) van jouw werkplekleren uit te voeren in het buitenland. Enkele maanden naar het buitenland gaan, leert je zelfstandig zijn. Afhankelijk van de gekozen locatie kan je recht hebben op een beurs om je reiskosten (deels) te dekken.

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Als startende student krijg je een mentor toegewezen. De mentor zal jou wegwijs maken op de campus en in de opleiding, zodat je snel startklaar bent en gemotiveerd aan de slag kan! Hij is ook jullie contactpersoon waarbij je terecht kan voor allerlei vragen. 
 
In eerste lijn kan je altijd terecht bij de docenten, de opleidingscoördinatoren en de zorgcoördinatoren van de graduaatsunit.  
 
Per klas wordt ook een klasverantwoordelijke aangeduid die nauw contact houdt met de Opleidingspecifieke StudentenRaad (OSR). De vertegenwoordigers in de studentenraad bespreken de bekommernissen van de studenten met de opleidingsmanager van de opleiding.

Zit je nog met vragen?

Opleidingsmanager

Nele Beerten

Voor al je vragen over de dagopleiding.

nele.beerten@thomasmore.be +32 14 74 11 37
Coördinator werkplekleren

Griet Verhesen

Voor al je vragen over het werkplekleren.

griet.verhesen@thomasmore.be +32 473 36 73 31
Inclusiecoördinator

Vanessa Bouvez

Voor al je vragen over ondersteunende studie- en examenfaciliteiten.

vanessa.bouvez@thomasmore.be +32 14 74 01 84

Aan het woord: onze studenten vertellen

Studeren in Geel

Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity, dat is Campus Geel. De campus ligt midden in het groen en toch niet ver van het centrum. Tussen het station en de campus rijdt een pendelbus met een  dienstregeling die is afgestemd op het lesrooster. Makkelijker kan niet! 'En hoe zit het met het studentenleven in Geel?' horen we je vragen. Aan animo en activiteiten geen gebrek. Met 700 kotstudenten en heel wat hyperactieve studentenverenigingen is Geel dé perfecte locatie voor een onvergetelijke studententijd!

Campus Geel Thomas More
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Professionele bachelor

Human Resources Management

Werken aan welzijn op het werk en een succesvolle organisatie.

Keuzetraject van de afstudeerrichting Business & Languages van de professionele bachelor Organisatie en Management

Human Resources

Meewerken aan een duurzaam personeelsbeleid.

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Toegepaste Psychologie

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Jij bent de brug tussen de werknemer en de organisatie.

Professionele bachelor

Sociaal Werk

Kwetsbare mensen helpen en de samenleving verstevigen.

#wearehrsupport