Ga naar de hoofdinhoud
Graduaat

HR-Support

Mechelen

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Ben je eerder een ‘doener’ dan een ‘blokker’?

 • Wil je vooral het specifieke vak ‘HR’ leren en snel aan het werk?
 • Kies dan voor het graduaat HR-Support.
 • De opleiding focust op praktijk, praktijk en nog eens praktijk.
 • Je zit minder op de schoolbanken en staat vaker op de werkplek.
 • Je hebt kwartaalexamens. Zo blijft de theorie behapbaar.
 • Van bij de start doorloop je alle facetten van het HR-werk, van je eerste HR-office-kennismaking tot een volledige HR-support-ervaring.
 • Organisaties en de steeds veranderende maatschappij rekenen op jouw oplossingen.
 • De rode praktijkdraad wordt stevig ingebed in toegepaste ‘theoretische’ kaders van arbeidsrechtpsychologieHR-modellen en loopbaanbegeleiding.
 • We trainen je in communicerensamenwerkenorganiserengespreksvaardigheden en loon- en personeelsadministratie. Je leert ook naar je eigen gedrag te kijken.
 • En je stippelt je eigen ontwikkelingsplan en loopbaantraject uit, want je eerste human resource dat ben je uiteraard zelf! 
 • Afgestudeerd? Werk gegarandeerd want jobs in HR zijn een knelpuntberoep.
 • Een hart voor HR, maar nog niet overtuigd? Dan vind je op thomasmore.be/hr misschien wél wat je zoekt.
Collage's van de HR-dienst in overleg
checkered

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

HR-Support in avond/weekendonderwijs

 • Volg je deze opleiding in een deeltijds traject in avond/weekendonderwijs? Dan kan je in drie jaar je studie afronden.
 • Je neemt 120 studiepunten op, verdeeld over drie fases.
 • Je lesmomenten zijn op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 22 .00 uur en zaterdag 8.30 - 13.00 uur.
 • Na je opleiding ben je helemaal klaar voor een job. Of om verder te studeren. Via een aanvullingstraject naar de bacheloropleiding Human Resources Management bijvoorbeeld.

Praktische informatie

 • Tijdsduur

  3 jaar (deeltijds)

 • Studiepunten

  120

 • Waar

  Op de campus

Programma

 • Fase 1 | Je maakt kennis met de wereld van HR en ondervindt wat het betekent om te werken in de 21ste eeuw. Je verkent de HR-cyclus: instoom, doorstoom en uitstroom van medewerkers en leert de sociaal-juridische rechten en plichten. Je verdiept je in het thema “instroom” en loopt meteen stage. Ten slotte doe je kennis op van psychologie op het werk.
 • Fase 2 |Je duikt in het thema welzijn. Je zet gepaste gespreksvaardigheden in om te weten wat werkzoekenden en medewerkers drijft en om de juiste boodschap over te brengen. Daarnaast leer je digitaal vaardig zijn, een trainingsmanual schrijven en te jongleren met verschillende taken. Daarna leg je je toe op het payrolldomein met een stage.
 • Fase 3 |Tijd voor het echte werk. In fase 3 pas jij al jouw vaardigheden en kennis toe. Deze laatste fase bestaat uit heel wat stage. We blijven we inzetten op het werken zonder oogkleppen. Je ontpopt je tot een administratieve duizendpoot én volwaardige HR-gesprekspartner.

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.
Fase 1 2 3
LEREN OP DE WERKPLEK
HR-office i 4 4
HR-instroom i 5
HR-payroll i 5
HR-loket i 8
HR-support i 12
MIJN ROL IN HR-SUPPORT
Working in the 21st century i 3 3
De rol van HR en HR-cyclus i 7
Organiseren en communiceren i 6
Welzijn op het werk i 8
Fase 1 2 3
Deontologie en probleemoplossen i 3
Sociaal-juridisch loket i 3
VAARDIGHEDEN
Instroom i 5
Payroll & loonpakket i 9
Gespreksvaardigheden i 4 4
Loopbaanbegeleiding i 8
KENNISKADERS
Mens en organisatie i 9
Toegepast arbeidsrecht i 4
Psychologie i 4 3

Download

voorbeeldrooster/studiemateriaal

voorbeeldrooster voor fase 1
.pdf
Downloaden

Een opstart in onze opleiding is mogelijk bij de start van het tweede semester, namelijk op 12 februari. Belangrijk te weten is dat je door je opstart in februari, je opleiding zal spreiden over 2.5 jaar in plaats van 2 jaar. Je kan namelijk de gemiste vakken van het eerste semester dit academiejaar niet meer inhalen en deze zullen volgend academiejaar voor jou doorgaan. Je zal dus pas kunnen afstuderen in juni 2027. Je kan je inschrijven vanaf 8 januari. Na 21 februari is het niet meer mogelijk te starten in onze opleiding voor dit academiejaar. 
Heb je nog vragen? Neem contact op met de opleidingsmanager of de studietrajectbegeleider.

Onze troeven

1 professional in 4 rollen

We leiden je op om vier professionele rollen in één persoon te verenigen: Talent support officer, HR operations Officer, Ambassadeur of Wereldwijze Professional. Zo bouw je mee aan wendbare organisaties met tevreden medewerkers.

Een job met toekomst

Talent wordt steeds waardevoller en de digitalisering tekent zich verder af. Als HR-professional ga je altijd de doorslag blijven geven door de verbinding met de mensen te zoeken, slim om te gaan met talent en het werkgeluk te bewaken. Aan jobmogelijkheden geen gebrek!

Polyvalent inzetbaar

We leiden je op tot een breed inzetbare HR-medewerker via werkplekleren in verschillende settings. Je gaat o.a. aan de slag in een uitzendkantoor, payrollafdeling, algemene personeelsdienst. Zo ontdek je welke kant van HR jou ligt en in welke van de vele richtingen jij wil specialiseren.

In de praktijk

Praktijkgericht leren, dat is ons motto. Alle docenten zijn praktijkexperten en delen hun ervaring met passie. Ze verrijken de theorie met echte voorbeelden en dagen je voortdurend uit om te ‘doen’! Theorie is er enkel om de praktijk te versterken. Bovendien bestaat de hele opleiding uit 1/3 werkplekleren.

In fase één ontdek je de brede wereld van HR via interviews en bedrijfsbezoeken. Daarnaast loop je stage in een uitzendkantoor of wervings- en selectiedienst.

In fase twee word je een ambassadeur van een HR-Tech bedrijf en draai je mee op een payroll-afdeling. Daarnaast werk je een trainingsmanual uit en volg je workshops met oefeningen rond hoe je goed voor jezelf kan zorgen.

In fase drie brengen we de praktijk binnen en zorg je voor een correct juridisch en administratieve aanpak van verschillende HR-casussen.
Tevens ga je gedurende het hele jaar ga je aan de slag op de praktijkleerplek van jouw keuze.

Collage's van de HR-dienst in overleg

Persoonlijke begeleiding

Verrassingen vermijden én jou in jezelf laten geloven, daar zetten we maximaal op in. Alle docenten werken met duidelijke leerdoelstellingen opdat je goed weet wat verwacht wordt. We houden voortdurend vinger aan de pols over hoe alles gaat en loopt. We stemmen formeel en informeel met jou af waar jij nood aan hebt om te kunnen slagen. Als een vak een examen heeft, werken we eerst met een proefexamen om je zowel qua aanpak als inhoudelijk klaar te stomen. 
 
Ook het team van studie- en studentenbegeleiding ondersteunt iedere student bij het studeren, bij je studietraject of bij psychosociale moeilijkheden. Naast alle trainingen is elke student ook op individuele basis welkom. 

Zit je nog met vragen?

Opleidingscoördinator

Stéphanie Pattyn

Voor al jouw inhoudelijke vragen over de opleiding, werkplekleren, de arbeidsmarkt ..

stephanie.pattyn@thomasmore.be +32 3 241 08 01

Elien Van den Bruel

Voor al jouw praktische vragen over vrijstellingen, studiepakket, studiebegeleiding..
ssbhrs.antwerpen@thomasmore.be +32 3 432 40 60

Studeren in Mechelen

Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. Met een cappuccino on the go van het station naar de campus. Na je examen lunchen in de zon en nog eventjes langs de winkel. Terug het leercentrum in om te studeren, boeken snel afzetten op kot en je kunt vertrekken om te gaan feesten! In Mechelen is alles dichtbij. #2800love, inderdaad!

Campus De Vest aan de Dijle
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Keuzetraject van de afstudeerrichting Business & Languages van de professionele bachelor Organisatie en Management

Human Resources

Meewerken aan een duurzaam personeelsbeleid.

Professionele bachelor

Human Resources Management

Werken aan welzijn op het werk en een succesvolle organisatie.

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Toegepaste Psychologie

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Jij bent de brug tussen de werknemer en de organisatie.

#wearegraduaten