Ga naar de hoofdinhoud

Psychologie en technologie

Technologische en digitale toepassingen in zorg en welzijn

Een richtingwijzer

Vlaamse hulpverleners binnen welzijn en gezondheid grepen door de COVID-19 pandemie abrupt en vaak voor het eerst naar technologie, dewelke hen onder meer toeliet om continuĆÆteit van zorg te garanderen.Ā  Vooral beeldbellen werd massaal ingezet. De verwachting leeft dat deze plotse digitalisering zowel voor hulpverleners als voor hun cliĆ«nten een keerpunt kan betekenen in de plaats die technologische toepassingen kunnen krijgen binnen de hulpverlening. Het is echter niet eenvoudig voor professionals om in te schatten welke toepassingen het meest geschikt zijn voor de specifieke setting waarin ze werken.

Datum

Van tot

Supported by

Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
www.steunpuntwvg.be

Rapporten

Alles downloaden
Eindrapport technologische en digitale toepassingen in zorg & welzijn - een richtingwijzer (EF73)
.pdf
Download
Samenvatting technologische en digitale toepassingen in zorg & welzijn - een richtingwijzer (EF73)
.pdf
Download

Onderzoekers

Onderzoeker

Eva Van Assche

Eva Van Assche (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze focust op hoe digitale toepassingen (bv. applicaties) bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.

Onderzoeker

Nele De Witte

Nele De Witte (PhD) isĀ onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR.Ā Daarnaast is ze de wetenschappelijk coƶrdinator van LiCalab.

Onderzoeker

Steven Joris

Steven Joris (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Hij heeft expertise op vlak van diagnostiek, testpsychologie en GGZ-beleid.

Coƶrdinator Onderzoekslijn

Tom Van Daele

Tom Van Daele (PhD) is onderzoekcoƶrdinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Gerelateerde onderzoekslijnen