Ga naar de hoofdinhoud
Publicatie

Digitaal magazine CrossCare

09 februari 2021

Het project CrossCare werd op dinsdag 2 februari 2021 succesvol afgerond met de organisatie van het eindevenement ‚ÄėInnoLeren: samen innoveren, samen leren‚Äô. In aanloop van dat evenement brachten we de resultaten van het project in kaart in een mooi digitaal magazine. In het digitale magazine lichten we een aantal concrete zorginnovaties toe die de deelnemende bedrijven, in samenwerking met de proeftuinen, binnen CrossCare realiseerden.

Het doel van CrossCare was het stimuleren, ondersteunen en versnellen van verschillende innovaties in de ruime zorg- en welzijnssector in Vlaanderen en Nederland. In de periode van 2016 tot 2020 meldden 179 enthousiaste gezondheids- en zorginnovaties zichzelf aan om deel te nemen aan het CrossCare-programma. Hieruit selecteerden we 24 zorginnovaties om deel te nemen en in samenwerking met 6 Vlaamse en Nederlandse proeftuinen een stap verder te komen.  

In dit digitale magazine lichten we 11 van de goedgekeurde zorginnovaties uitvoerig toe. Deze digitale publicatie geeft zo een mooi beeld van de variatie en mogelijkheden die CrossCare de zorginnovaties heeft geboden. Het project CrossCare is ondertussen afgerond maar deze innovaties blijven de zorg verder helpen. LiCalab heeft het CrossCare-project gedurende 4 jaar gecoördineerd en is dan ook bijzonder trots op deze resultaten.

CrossCare is een initiatief van LiCalab, Welzijnszorg Kempen, Slimmer Leven, Care Innovation Center, VLAIO, EIZT, InnovAge, Happy Ageing, Imec en POM West-Vlaanderen. De projecten kon rekenen op financiering vanuit Interreg Vlaanderen-Nederland, Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg (NL), Provincie Limburg (BE), Provincie Antwerpen en Provincie Vlaams-Brabant.

Bekijk het digitale magazine hier

Projecten