Ga naar de hoofdinhoud
Publicatie

Eindrapport Synapps: een webapplicatie ontwikkeld voor en door CVA-patiënte

29 april 2021

In maart 2020 startte AZ Geel het project Synapps: een digitaal platform voor CVA-patiënten. LiCalab organiseerde in dit traject co-creatie, een individuele gebruikerstest en een live test om de ervaringen en ideeën van patiënten en zorgverleners mee te nemen in de ontwikkeling van het platform. De onderzoeksresultaten werden gebundeld in een eindrapport.

De dienst Neurologie van AZ Geel voelde sterk de nood om patiënten een betere opvolgzorg te geven omwille van steeds kortere opnames, lange wachtlijsten voor consultaties en de veelheid aan informatie die op patiënten afkomt.

Ondanks de beperkte digitale vaardigheden van de doelgroep, komt Synapps tegemoet aan de behoefte van patiënten en hun mantelzorgers om betrouwbare informatie te kunnen raadplegen op een moment dat het voor de patiënt past. Patiënten kunnen via het Synapss-platform een vraag stellen aan de dienst Neurologie. Hierdoor komt er een betere opvolging en een sterkere band tussen patiënt en arts.

Synapps werd ontwikkeld door AZ Geel, in samenwerking met LiCalab, de Vereniging Huisartsenkringen Zuiderkempen en het Sociaal Huis Geel. Synapps werd mogelijk gemaakt met de financiële steun van Provincie Antwerpen.

download icoon
Synapps eindverslag
.pdf
Downloaden

Projecten