Ga naar de hoofdinhoud
Publicatie

SEAS 2 Grow Strategisch Actieplan Zilveren economie

30 maart 2021

Het Interreg 2 SEAS-project SEAS 2 Grow (Silver Economy Accelerating Strategies 2 Grow) werd afgerond eind februari 2021 en leverde heel wat interessante inzichten op die verzameld werden in een reeks publicaties. In deze publicatie beschrijven de partners een Strategisch Actieplan om te komen tot een grensoverschrijdende en duurzame alliantie tussen de 4 betrokken regio’s en bij uitbreiding andere Europese regio’s via het model van de AgeTech Accelerator International.

De Europese ‘Zilveren Economie’, die zich richt op de bevolkingsgroep boven de 50, heeft een aanzienlijk groeipotentieel. De Europese ‘Zilveren Economie’ biedt bedrijven grote kansen om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen ter ondersteuning van de gezondheid, de zorg en het welzijn van ouderen.

In project SEAS 2 Grow werkten de afgelopen vier jaar 9 partners uit Vlaanderen, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk grensoverschrijdend samen om de innovatiekloof tussen onvervulde noden en behoeften van deze bevolkingsgroep te dichten met oplossingen op maat door:

  1. het definiëren van een strategische visie voor een Zilveren Economie cluster;
  2. gebruik te maken van living lab diensten en accelerator diensten;
  3. het ontwerpen van innovatieve financieringsmethodes om Zilveren Economie netwerken te versterken

 

In deze publicatie beschrijven de partners een Strategisch Actieplan om te komen tot een grensoverschrijdende en duurzame alliantie tussen de 4 betrokken regio’s en bij uitbreiding andere Europese regio’s via het model van de AgeTech Accelerator International.

download icoon
SEAS2Grow Strategic Action Plan
.pdf
Downloaden

Projecten