Ga naar de hoofdinhoud
Publicatie

Vitalise: use cases over transitie van acute zorg

31 januari 2022

InĀ H2020-project VitaliseĀ werken 17 living labs uit 11 landen grensoverschrijdend samen in 3 use cases, zogenaamde Joint Research Activities, die de journey van een patiĆ«nt weerspiegelen van acute zorg tot zorg aan huis. Binnen elke use case worden co-creaties en live testen uitgevoerd met echte patiĆ«nten, zorgverleners en eindgebruikers. De deelnemende living labs zetten hierbij hun specifieke onderzoeksinfrastructuur in. De opzet van de onderzoeksstudies van 2 use cases werd recent gepubliceerd.

  1. Een eerste use case belicht het gebruik van verscheidene technologieƫn als interventie bij het revalidatietraject van patiƫnten met een fysieke of cognitieve beperking. (JRA Rehabilitation supported by technology)
  2. Een tweede use case bekijkt de transitie van acute (ziekenhuis)zorg naar thuiszorg, vanuit het aspect van datamonitoring en datadeling. (JRA Transitional Care)
  3. Een derde use case onderzoekt de gebruikerservaring en datacaptatie van zorgondersteunende technologie ter bevordering van gezondheid en welzijn van burgers in hun thuisomgeving. (JRA Everyday living environments)

Ā 

LiCalab is de leidende onderzoeksgroep voor uitwerking van de eerste use case en werkt ook mee in de tweeoverige use cases.

Publicatie over transitional care
dots

Projecten