Overslaan en naar de inhoud gaan
Portretfoto Felien Laureys
Onderzoeker

Felien Laureys

Zorg en Welzijn - Mens en Welzijn

Felien Laureys maakt sinds begin 2023 deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze ondersteunt mee een project rond geweld en grensoverschrijdend gedrag bij (volwassen) atleten binnen de onderzoekslijn grensoverschrijdend gedrag. 

Over Felien

Felien Laureys is Master in de Sport- en Bewegingswetenschappen, richting sporttraining en coaching (2017, UGent) en Doctor in de gezondheidswetenschappen (2022, UGent). Haar doctoraat kaderde binnen talentontwikkeling bij jonge kinderen, waarin ze zich specifiek focuste op de ontwikkeling van de cognitieve en psychologische vaardigheden die jonge, beloftevolle atleten nodig hebben om uiteindelijk een topatleet te worden. Naast onderzoeker, is ze ook zelf actief als coach binnen de competitiesport.
Begin 2023 startte ze als onderzoeker binnen de onderzoekslijn Preventie en Empowerment bij Thomas More hogeschool. Ze ondersteunt mee een project rond geweld en grensoverschrijdend gedrag bij (volwassen) atleten, binnen het expertisedomein van Tine Vertommen. Naast haar werk bij Thomas More, verricht ze ook onderzoek binnen hetzelfde thema aan de Universiteit Gent.