Ga naar de hoofdinhoud

Factsheets OCMW

Factsheets voor de leden van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst

Welke dienstverlening biedt het OCMW aan (kwetsbare) gezinnen? Deze factsheets maken je snel wegwijs in de belangrijkste begrippen. Elke factsheet is beperkt tot 1 A4. Daardoor vind je alle relevante informatie in een oogopslag. Lees je graag meer? Je vindt heel wat doorverwijzingen in de factsheets.

Wat

Factsheets over de OCMW-dienstverlening

Prijs

Gratis downloaden

Lokale besturen

Op 1 januari 2019 begonnen de lokale bestuursploegen aan een nieuwe bestuursperiode. In het begin van zo'n nieuwe bestuursperiode worden raadsleden geconfronteerd met allerlei uitdagingen. CEBUD draagt graag haar steentje bij door deze raadsleden van concrete informatie te voorzien.

Daarom ontwikkelden we heel wat factsheets voor de (nieuwe) leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Deze factsheets bundelen belangrijke begrippen om snel wegwijs te worden in de OCMW-dienstverlening aan financieel kwetsbare gezinnen. Aan de hand van tweeëntwintig thema’s geven we inzichten zodat de leden van het BCSD hun taak op een nog beter geïnformeerde manier kunnen uitvoeren.

Onepager

​Elke factsheet bestaat uit slechts 1 A4. Daardoor is alle relevante informatie in een oogopslag beschikbaar en beperken we ons tot de kern. In heel wat factsheets zitten links naar andere bronnen voor wie graag meer informatie leest over dat thema.

​Voor deze factsheets werd samengewerkt met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), het Kinderrechtencommissariaat, SAM vzw, Reach Out! het expertisecentrum voor outreachend werken, Demos, het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie, public, VRIJUIT, Samenlevingsopbouw Antwerpen, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding en Wonen Vlaanderen.

checkered
Getuigen