Ga naar de hoofdinhoud

Brainstorm over kauw- en slikproblemen

31/08/2023
Leen Broeckx Panelmanager

NuHCaS nam LiCalab, Thomas More en Health & Care Netwerk Kempen onder de arm om met vereende krachten een brainstormsessie over kauw-en slikproblemen te organiseren.

Er was een mooie opkomst van meer dan 30 deelnemers uit zowel de zorgsector, kennisinstellingen als voedingsindustrie. Lieven De Maesschalck, onderzoeker en innovatiemanager van Thomas More - Mobilab & Care gaf de deelnemers eerst heel wat stof tot nadenken en onderstreepte de sterkte van het multidisciplinair samenwerken rond deze specifieke problematiek. Tijdens de brainstorm benadrukten de deelnemers dat kennis en coaching op de werkvloer de sleutel is om gevaarlijke situaties te vermijden.

Het maaltijdaanbod voor mensen met kauw- en slikproblemen is bovendien onvoldoende gekend in de zorgsector. Hier liggen nog kansen om de maaltijden en de maaltijdbeleving beter af te stemmen op de doelgroep.

Dit event bracht de zorgsector en de voedingsindustrie samen. Meer van deze events zijn nodig om elkaar te leren kennen, begrijpen en samen te innoveren.

Verwante blogs