Ga naar de hoofdinhoud

[Uitnodiging] Theaterstuk ‘Marijke begrijpt het niet’

27/06/2024
Annouck De Cat Panelmanager

Een boeiend theaterstuk over de zorg met een vleugje humor? Dat is de voorstelling ‘Marijke begrijpt het niet’. Het is niet altijd eenvoudig om als patiënt je weg te vinden in ons ingewikkelde zorgsysteem. Maar zou de patiënt, cliënt, bewoner… niet altijd centraal moeten staan? Professor E. Eeckman schreef er een boek over én maakte er een voorstelling van: een komische lezing over de zorg die uit de hand loopt. LiCalab nodigt je graag uit voor deze voorstelling op donderdag 19 september om 19u30 bij Thomas More in Geel. Inschrijven is gratis maar verplicht!

“Tijdens deze voorstelling brengt de ernstige professor E. Eeckman een lezing met als thema ‘Hoe humaan is de zorg?’ Maar al snel vergeet hij te lezen en verliest hij zich helemaal in het kleurrijke verhaal van het hoofdpersonage, de 70-jarige weduwe en patiënte Marijke. De professor laat je met humor haar tocht door de zorg en haar ontmoetingen met allerhande personages in die zorg mee beleven: de apotheker, de huisarts, de verpleegkundige, de arts-specialist, de ziekenhuisdirecteur, de thuiszorgverpleegkundige, de minister. Wat Marijke niet begrijpt en hoe humaan de zorg is, kunnen de toeschouwers zelf besluiten. Niet vrijblijvend maar mét een knipoog.

Edgard baseert zich voor de inhoud op zijn eigen doctoraatsonderzoek, zijn 16 jaar lange ervaring als communicatiemanager van een ziekenhuis, talrijke bezoeken aan andere ziekenhuizen, zijn ervaring als patiënt en die van naasten, en op de vele ervaringen en getuigenissen van zorgvragers en zorgverstrekkers.”

Meer info over het stuk, klik hier.

Praktische informatie

  • Wanneer? Donderdag 19 september. Onthaal vanaf 19u30, voorstelling om 20u.
  • Waar? Thomas More campus Geel. Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel.
  • Inschrijven is gratis maar verplicht!

Je kan je inschrijven via deze link.

Contact
Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact op te nemen met Annouck De Cat via annouck.decat@thomasmore.be 
 

Ik schrijf mezelf in voor het theaterstuk

Verwante blogs