Ga naar de hoofdinhoud

Matchmaking tussen zorgorganisaties & bedrijven - registreer nu!

27/06/2024
Annouck De Cat Panelmanager

Het partnerbezoek aan Biotech Santé Bretagne en CoWork'HIT tussen 17 en 19 juni luidde de start in van de volgende fase van het project ACE over de thuiszorg van de toekomst: showcase events met oplossingen voor de thuiszorg en de start van grensoverschrijdende pilootprojecten.

Tijdens de projectmeeting van ACE in Rennes maakten we kennis met de lokale living lab-werking en bezochten we het innovatiecentrum CoWork'HIT en het revalidatiecentrum Centre Mutualiste de Kerpape in Ploemeur dat mensen met verlies van autonomie holistische zorg aanbiedt met ondersteuning van technologie.

Daarnaast werden de verdere krijtlijnen van het project uitgezet:

  • Alle partnerlanden (Zweden, Denemarken, Frankrijk, Nederland en België) organiseren een showcase-event waar thuiszorginnovaties worden voorgesteld aan zorgorganisaties, bedrijven en burgers. Op 10 september kan je een showcase event bezoeken in Turnhout (Thomas More). Ben je een bedrijf en heb je zin om je innovatie te tonen aan een internationaal publiek? Laat het ons weten!
  • Elke regio zal daarnaast 5 grensoverschrijdende pilootprojecten uitvoeren vanaf oktober 2024. Hiervoor zijn we op zoek naar bedrijven én thuiszorgorganisaties die samen een pilootproject willen opzetten onder begeleiding van een ACE-partner. Ben je een bedrijf en wil je jouw oplossing testen in een thuiszorgsetting van een van de partnerlanden, laat het ons dan weten, of registreer je alvast op het ACE community platform.
  • Vanaf het najaar kan je ook deelnemen aan een reeks inspiratiesessies met internationale voorbeelden van het gebruik van technologie in de thuiszorg van de toekomst.

Wil je deelnemen aan de activiteiten van het ACE-project? Aarzel niet om Annouck De Cat te contacteren: annouck.decat@thomasmore.be en registreer je op het ACE community platform: Registration | ACE Community Platform

Zorgproeftuin LiCalab is dankbaar deel uit te maken van het ACE-project. Met groot enthousiasme, zijn we klaar voor de volgende stappen. 
ACE is deel van het Europese Interreg North Sea Region programma.

Together, let's pioneer homecare innovation in the North Sea region!
 

Verwante blogs