Ga naar de hoofdinhoud

Moonbird ontwikkelt een ademhalingstool voor kinderen

18/07/2024
Sascha Vermeylen Panelmanager

De Belgische start-up Moonbird en zorgproeftuin LiCalab werken al geruime tijd samen aan verschillende onderzoeksprojecten rond de ademhalingstool, moonbird. In het verdere ontwikkelingstraject, staat een ontwerp van een moonbird voor kinderen op de planning: een tactiel object ter ondersteuning van ademhalingsoefeningen tegen klachten van (faal)angst, stress en slecht slapen. In het najaar zet zorgproeftuin LiCalab een test op met het prototype van de moonbird voor kinderen. 

Moonbird is een Belgische start-up. Ze ontwikkelden een tactiel product om ademhalingsoefeningen te ondersteunen. De moonbird werd in eerste instantie ontwikkeld voor volwassenen. Aangezien de focus op ademhaling ook voor kinderen voordelen heeft, ontwikkelen ze een moonbird voor en door kinderen. Zorgproeftuin LiCalab zette doorheen het ontwikkelingstraject co-creatiesessies op met kinderen en hun ouders. Wat blijkt? Kinderen zijn uitstekende en volwaardige co-creatiepartners.

Onderdeel van CrossCare 2.0
De ontwikkeling van een moonbird voor kinderen kadert in het Interreg-programma CrossCare 2.0. CrossCare 2.0 is een grootschalig Europees programma waarbij acht Vlaamse- en Nederlandse zorgproeftuinen de ontwikkeling van nieuwe zorginnovaties in Vlaanderen en Nederland financieel en inhoudelijk ondersteunen. Ook interesse in de ondersteuning van het CrossCare-programma? In het najaar volgt een nieuwe oproep tot deelname voor bedrijven.

Vervolgonderzoek
In het vervolgtraject van de moonbird voor kinderen starten we in het najaar de eerste real-life testfase. Kinderen proberen dan het eerste prototype thuis uit en beoordelen de verschillende functionaliteiten. Dat geeft het onderzoeksteam meer inzichten over gebruiksvriendelijkheid, gebruiksgemak en functionaliteit op basis van échte ervaringen.

Heeft u interesse om hieraan deel te nemen? Collega Sascha Vermeylen houdt u graag op de hoogte zodra het onderzoeksproject opstart. Neem contact op via sascha.vermeylen@thomasmore.be
 

Verwante blogs