Ga naar de hoofdinhoud

[Gezocht] Uw mening over werkbaar werk in zorg en welzijn! 

18/07/2024
Femke Drijkoningen Onderzoeker

Werkt u in de kinderopvang, jeugdzorg, gehandicaptenzorg of ouderenzorg? In het kader van het project “Proeftuin technologie voor werkbaar werk in zorg en welzijn” onderzoekt zorgproeftuin LiCalab de werkbaarheid van uw werk en uw houding tegenover technologie op de werkvloer. Uw input is enorm waardevol en helpt ons om inzicht te krijgen in de uitdagingen en mogelijkheden binnen de zorg- en welzijnssector. 

De zorg- en welzijnssectoren kampen met een hoge werkdruk, fysieke en emotionele belasting en personeelstekorten. Daarom investeert de Vlaamse overheid 3 miljoen euro in dit project met als doel werkbaar werk te bevorderen in verschillende zorg- en welzijnssectoren zoals kinderopvang, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en ouderenzorg. 

In het project staan de noden en behoeften van het zorg- en welzijnspersoneel centraal. Daarnaast worden beschikbare technologieën in kaart gebracht, om vervolgens in nauw overleg met een aantal zorgvoorzieningen de technologieën uit te testen en te verfijnen in pilootprojecten.

Bevraging
Wat zijn uw behoeften als medewerker van de zorg- en welzijnssector? Wat maakt uw werk nu en in de toekomst werkbaar? Wat is uw houding ten opzichte van technologie? Uw mening is erg waardevol en wordt mee opgenomen als startpunt in dit onderzoek. Deelname duurt 15 minuten. Deze vragenlijst is gericht aan iedereen die werkt in de kinderopvang, jeugdzorg, ouderenzorg of gehandicaptenzorg, ongeacht de functie (bv. zorgpersoneel, poetsdienst, administratieve dienst, paramedische dienst, directie …).

Link naar de bevraging: klik hier.

Waarom deelnemen?

  • Deel jouw ervaringen en draag bij aan de zorg- en welzijnssector van de toekomst.
  • Ontvang waardevolle inzichten uit de sector zodra de resultaten beschikbaar zijn.
  • Speel een actieve rol in het bevorderen van innovatief onderzoek.

Meer informatie
Meer informatie over het project? Klik hier.
Voor bijkomende vragen of opmerkingen, aarzel niet om contact op te nemen met Femke Drijkoningen via femke.drijkoningen@thomasmore.be.

Verwante blogs