Ga naar de hoofdinhoud

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor 3e editie opleidingstraject Care2Adapt

18/07/2024
Sascha Vermeylen Panelmanager

Het groeiende personeelstekort is een van de grootste uitdagingen waar de Vlaamse en Nederlandse zorgsectoren voor staan. Door vergrijzing, complexere en langdurige zorg neemt de vraag naar zorgprofessionals toe, terwijl het aantal beschikbare zorgmedewerkers afneemt. Innovaties zijn de sleutel tot de oplossing. Daarom start er, na twee succesvolle edities van Care2Adapt, op 9 oktober 2024 een derde editie (2024/2025). Inschrijven kan nog tot 1 augustus.

Innoveren vraagt om de juiste mindset en cultuur in de organisatie. Bij zorgorganisaties is er behoefte aan meer kennis omtrent implementatie en opschaling van innovaties. Dat verandertraject is bij veel zorgorganisaties nog een uitdaging. Het Care2Adapt-project biedt hierbij de helpende hand. Tijdens het traject worden 30 medewerkers van Vlaamse en Nederlandse zorg- en welzijnsorganisaties grensoverschrijdend opgeleid om innovaties te implementeren in de praktijk om zo hun organisatie duurzaam en fundamenteel te versterken. De kosten hiervoor worden volledig door het Interreg-project gedragen en de opleiding is dus kosteloos voor de deelnemers.

Het traject start in oktober 2024 en biedt tien opleidings- en contactmomenten. Met een divers aanbod van sprekers, coaches en inspiratiebezoeken stimuleren we deelnemers en organisaties op diverse manieren om flexibeler om te gaan met innovatieve technologieën, processen en netwerken. Deelnemers vertalen de geleerde inzichten naar de praktijk en werken, als een rode draad doorheen het programma, aan een innovatief traject binnen (en met) hun eigen organisatie.  

Data van opleidingstraject
Data voor het volgende opleidingstraject 2024/2025 zijn:

  • Opleidingsdag 1: Start tweedaagse: 9 oktober 2024
  • Opleidingsdag 2: Start tweedaagse: 10 oktober 2024
  • Opleidingsdag 3: 7 november 2024
  • Opleidingsdag 4: 12 december 2024
  • Opleidingsdag 5: Tweedaagse: 22 januari 2025
  • Opleidingsdag 6: Tweedaagse: 23 januari 2025
  • Opleidingsdag 7: 20 februari 2025
  • Opleidingsdag 8: 20 maart 2025
  • Opleidingsdag 9: 3 april 2025
  • Opleidingsdag 10: 8 mei 2025
  • Eindevent: 22 mei 2025

Meer informatie en aanmelden
Interesse om rebelse innovator te worden binnen jouw organisatie? Spreekt het opleidingstraject je aan? Meer informatie en inschrijven kan nog tot 1 augustus via deze link. 

Bijkomende vragen? Neem contact op met Jeff Verhulst via jeff.verhulst@thomasmore.be 

Het Care2Adapt-traject is onderdeel van het grotere project Samen aan Z. Dit project zet in op het behoud van zorg- en welzijnsmedewerkers en het versterken van hun adaptief & innovatief vermogen. Binnen dit project lopen verschillende trajecten gericht op deze uitdagingen in zorg en welzijn. 
 

Ik word een rebelse innovator!

Verwante blogs