Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Michel de Vicq - Flanders Make

27/06/2024
Femke Drijkoningen Onderzoeker

Ik ben Michel de Vicq, projectcoördinator van de Proeftuin Technologie in de Zorg- en Welzijnssectoren. Ik ben ingenieur en productontwikkelaar. Innovatie combineren met het helpen van mensen in de zorgsector spreekt me aan.

Ik werk bij Flanders Make, een strategisch onderzoekscentrum waar onderzoek en open innovatie bij maakbedrijven centraal staat. Maar er komen stilaan ook meerdere sectoren in het vizier zoals de gezondheidssector. Ik zet hier dan ook graag mee de eerste stappen naar deze transitie.

Het Proeftuinproject Technologie voor Werkbaar Werk in de Zorg-en Welzijnssectoren past hier in. Binnen dit project dat wordt gesteund door de Vlaamse Overheid (samen met partners LiCalab, PXL, UCLL, IMEC en Flanders Make), kijken we of we mature technologie kunnen inzetten of omzetten om zorgverleners te ondersteunen.

Ik vind het heel interessant om vanuit de noden te vertrekken van de doelgroepen kinderopvang, jeugdzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en zelfs maatwerkbedrijven waar Flanders Make al een sterke affiniteit mee heeft. Zorgproeftuin LiCalab is een sterke partner om vanuit dit menselijk perspectief de noden goed in kaart te brengen. Zodat we zeker die technologie naar voor schuiven en verder doorontwikkelen die de zorgverleners echt willen integreren op de werkvloer. Het is boeiend om met LiCalab samen te werken en je merkt dat ze hierin een sterke ervaring hebben opgebouwd.

Meer informatie over het project: klik hier.

Verwante blogs