Ga naar de hoofdinhoud

Demonstreer jouw thuiszorginnovatie tijdens onze showcase!

18/07/2024
Annouck De Cat Panelmanager

Op 10 september 2024 organiseert zorgproeftuin LiCalab een showcase van thuiszorginnovaties van 10u00 tot 17u00 op de Thomas More campus in Turnhout. Demonstreer je vernieuwende producten, diensten, oplossingen voor de thuiszorg aan een publiek van burgers, zorgverleners, vertegenwoordigers van steden, gemeenten, overheid, bedrijven, zorgorganisaties en academische instellingen.

Deelnemen aan onze showcases biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf. Je krijgt de gelegenheid om je product te demonstreren en contacten te leggen met eindgebruikers en professionals in de thuiszorgsector. Zorgproeftuin LiCalab organiseert het event, zorgt voor een divers publiek en verzorgt de communicatie over het event. De showcase is een unieke mogelijkheid om jouw merk te versterken en directe feedback te ontvangen van potentiële eindgebruikers.

Hoe deelnemen? 
Je kan deelnemen door een fysiek product ter beschikking te stellen met of zonder vertegenwoordiger van je bedrijf. Een fysiek product is bijzonder interessant om te demonstreren daar deelnemers ermee kunnen interageren en de potentiële voordelen zelf kunnen ervaren. Daarnaast kan je een video en/of poster over jouw product voorzien waarin de kenmerken, de praktische toepassingen en de impact van jouw oplossing worden toegelicht.

Welke noden werden geïdentificeerd binnen het ACE-project?

De meest dringende noden binnen de thuiszorg waarvoor we oplossingen zoeken, zijn: 

  • Medische communicatie: om oudere volwassenen te helpen zich verstaanbaar te maken en hen te helpen medische informatie te begrijpen.
  • Digitale geletterdheid: om belanghebbenden in de thuiszorg en oudere volwassenen te helpen vaardigheden te ontwikkelen om informatie te vinden over beschikbare technologieën en om technologieën te begrijpen, te gebruiken en te evalueren. 
  • Sociaal welzijn: om sociaal isolement van oudere volwassenen te voorkomen en die bijdragen aan sterke sociale gemeenschapsnetwerken.
  • Onafhankelijkheid: om de onafhankelijkheid van oudere volwassenen zo lang mogelijk te bevorderen.
  • Cognitieve gezondheid: om cognitieve achteruitgang in een vroeg stadium te kunnen identificeren en de cognitieve functie te stimuleren.
  • Communicatie in de zorg: om de communicatie en samenwerking tussen belanghebbenden in de thuiszorg te verbeteren.
  • Zorg op afstand: om de dagelijkse thuiszorg door thuiszorgpersoneel aan te vullen of vervangen om toegang tot zorg te garanderen in tijden van een tekort aan thuiszorgpersoneel.
  • Procesvereenvoudiging: om te helpen bij het vereenvoudigen van administratieve processen voor thuiszorgpersoneel en voor oudere volwassenen.

Interesse?
Neem contact op met Annouck De Cat via annouck.decat@thomasmore.be. Annouck geeft je graag meer toelichting tijdens een persoonlijk gesprek.

Dit event vindt plaats in het kader van het Europese ACE-project, medegefinancierd door het Interreg North Sea programma.
 

Verwante blogs