Ga naar de hoofdinhoud

LiCalab goed vertegenwoordigd op de Open Living Lab Days in Roemenië

18/07/2024
Leen Broeckx Panelmanager

Het European Network of Living Labs (EnoLL) organiseert haar conferentie dit jaar in Timișoara (Roemenië) van 25 tot 27 september. Zorgproeftuin LiCalab is een actief lid binnen dit Europese netwerk en vijf teamleden zullen onze onderzoeksgroep vertegenwoordigen. We presenteren er een publicatie, verzorgen enkele workshops en nemen deel aan een plenair debat.  

Tijdens de jaarlijkse ‘open living lab days’ van EnoLL zal collega Nele de paper ‘Influencers of active engagement in living lab group activities: a transnational pilot study ‘ presenteren. In deze studie onderzochten we welke factoren de groepsdynamiek van proeftuinactiviteiten zoals co-creatieworkshops, beïnvloeden. En dit zowel bij ons in België, als in Ierland en Spanje.

Verder bouwend op de paper, begeleiden Nele, Annouck en Leen een workshop ‘Bridging borders’. De deelnemers verdiepen zich in de culturele verschillen in proeftuinonderzoek. Samen gaan we na hoe  gender, leeftijd, etnische achtergrond, ... van invloed kunnen zijn op de bijdrage aan proeftuinactiviteiten. Zo worden collega-proeftuinen zich bewust van deze factoren en kunnen we over de grenzen heen de bijdrage en openheid van deelnemers maximaliseren. 

LiCalab is ook mede-auteur van de goedkeurde paper ‘Digital bother and burden in older age: a transnational LEGO Serious Play exploration’. Deze publicatie maakte Suzanne Smith van NetwellCASALA, Ierland naar aanleiding van haar onderzoek in november 2023. In dit onderzoek gingen we samen met ouderen aan de slag met LEGO rond de last en de moeite die ze hebben in het omgaan met nieuwe technologische toepassingen.

Naast het eigen werk, beloven de Open Living Lab Days boeiende dagen te worden met workshops, presentaties en debatten en veel inspirerende ontmoetingen. 

Verwante blogs