Ga naar de hoofdinhoud

CrossCare 2.0: oproep voor bedrijven en zorgorganisaties

05/10/2023
Glenn Weyers Projectcoördinator

CrossCare 2.0: ondersteuning voor bedrijven en zorgorganisaties met innovaties voor zorg en welzijn

CrossCare 2.0 ondersteunt innovaties in de Vlaamse en Nederlandse zorg- en welzijnssector. Ben je een bedrijf of zorgorganisatie, dan kan je je aanmelden om via dit programma financiële en inhoudelijke ondersteuning te ontvangen voor de ontwikkeling van een innovatief product, dienst of proces. 

Vlaamse of Nederlandse KMO's/MKB’s die een zorginnovatie (= product, dienst of proces) ontwikkelen, kunnen in deze eerste oproep een innovatievoorstel indienen. Zorgproeftuinen langs beide zijden van de grens coachen en ondersteunen de geselecteerde bedrijven en demonstreren, testen en/of evalueren hun innovaties bij eindgebruikers. De geselecteerde trajecten kunnen aanvullend ook rekenen op een subsidiebedrag tot maximaal 100.000 EUR. 

Daarnaast kunnen zorg- of welzijnsactoren die een concrete zorgbehoefte hebben en daarvoor op zoek zijn naar innovatieve oplossingen en samenwerkingen, een ‘expression of interest’ indienen. De CrossCare-zorgproeftuinen zoeken dan samen met deze zorgactoren bedrijven en oplossingen op maat. Ook voor de samenwerkingen die daaruit voortvloeien, is er financiële en inhoudelijke steun mogelijk.

Ontwikkel je momenteel een innovatie voor de ruime zorg- en welzijnssector, dan is deze oproep mogelijk interessant voor jou. Alle info (subsidiereglement, aanmeldingsformulier…) vind je op de gloednieuwe CrossCare 2.0-website. Op 12 oktober organiseren we een algemene online infosessie. Inschrijven hiervoor kan via de CrossCare-website.

LiCalab is de trotse leadpartner van dit CrossCare 2.0-project. Het project is een samenwerking van 11 Vlaamse en Nederlandse partners en krijgt financiële steun vanuit  INTERREG Vlaanderen-Nederland en o.a. de provincie Antwerpen. 

Meer informatie?
Alle informatie over het project en de oproep vind je hier. Heb je ondertussen vragen, contacteer projectverantwoordelijke Glenn Weyers via glenn.weyers@thomasmore.be
 

Ga naar de oproep

Verwante blogs