Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Jan Cools - adviseur strategie, kwaliteit en projecten

30/08/2023
Leen Broeckx Panelmanager

Hallo, ik ben Jan Cools, adviseur strategie, kwaliteit en projecten bij Zorggroep Orion in Turnhout sinds september 2021. Samen met ruim 200 medewerkers en 280 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor een mensgerichte en kwalitatieve zorg- en dienstverlening. Dit doen we in woonzorgcentra De Wending en De Vliet. Daarnaast omvat Zorggroep Orion ook de lokale dienstencentra Albert Van Dyck en De Schoor, ontmoetingscentrum De Meerloop, assistentiewoningen De Dijk en De Flatjes. Later dit jaar openen we dienstencentrum De wissel en assistentiewoningen Houthaven in het nieuwe Pioniersgebouw in hartje Turnhout.

Zorggroep Orion wil dĂ© referentie worden in dementiezorg. Met het oog hierop werkten we samen met LiCalab en de Stad Turnhout aan het EFRO-project “SLIM co-creĂ«ren”. Een boeiende samenwerking met enthousiaste en gedreven partners. Het zette bij Zorggroep Orion heel wat in beweging. Zo kreeg onze nieuwe visie op dementiezorg Ă©cht vorm van onderuit. Met de hulp van LiCalab werden workshops en inspiratiesessies georganiseerd en we konden een aantal technologische zorginnovaties uittesten. Het is fijn om daar mee de aanjager van te mogen zijn.

De zorg staat voor grote uitdagingen. Zoals onze voorzitter op het EFRO-slotevent zei “je kan de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen”. Dan is het goed om samen met sterke partners zoals LiCalab mee te bouwen aan de zorg voor de toekomst.

Verwante blogs