Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Lie Kerremans - nieuw teamlid bij LiCalab

01/02/2024
Sascha Vermeylen Panelmanager

Hallo, mijn naam is Lie en ik ben sinds eind december 2023 projectmedewerker/onderzoeker bij LiCalab. Ik ben enorm gefascineerd door alles wat met de gezondheidszorg te maken heeft en heb daarom in 2015 mijn Bachelordiploma als Medical Management Assistant behaald. Deze opleiding was voor mij de ideale combinatie van sterk medisch inhoudelijke vakken (Anatomie, Fysiologie, Pathologie, …) en vakken inzake organisatorische aspecten van de gezondheidszorg. Na mijn Bacheloropleiding behaalde ik een Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg en een SLO in de Gezondheidswetenschappen.

Als student deed ik reeds verschillende werkervaringen op binnen de zorgsector. Tijdens deze jobs ondersteunde en assisteerde ik voornamelijk artsen in hun werk. Na mijn studies ging ik voltijds aan de slag binnen het ziekenhuis van Mol en begon ik iets later ook les te geven aan de Thomas More Hogeschool in Geel. In het ziekenhuis werkte ik als projectmedewerker/applicatiebeheerder mee aan de implementatie van een nieuw Elektronisch Patiëntendossier met boeiende en uitdagende projecten. Bij Thomas More doceer ik momenteel het opleidingsonderdeel Datamanagement in de medische sector.

Ik houd ervan om mij in zorgprojecten te verdiepen en zo de zorg, in al zijn facetten, mee te onderzoeken en te verbeteren. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om hier binnen LiCalab aan mee te kunnen werken en mijn steentje te kunnen bijdragen. De komende tijd zal ik voornamelijk werken aan het project SOLID4HEALTH betreffende datadeling binnen de preventieve gezondheidzorg. Zelf ben ik ervan overtuigd dat datadeling binnen de ruime zin van de welzijns- en gezondheidszorgsector, nog meer dan het heden, de toekomst is en noodzakelijk voor een effectieve en efficiënt georganiseerde zorg.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief als vrijwilliger bij de vzw Wings For Life Kempen. Deze vereniging organiseert jaarlijks de Wings For Life World Run aan de campus van Thomas More in Geel, ten voordele van het onderzoek naar ruggenmergletsels/dwarslaesies. Verder kan je me wel eens terugvinden achter mijn naaimachine, tegenkomen tijdens het sporten of als trouwe supporter aan de zijlijn zien staan bij de MTB-wedstrijden van mijn partner.

Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging en kijk ernaar uit om veel nieuwe dingen bij te leren.
 

Verwante blogs