Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Thomas Deacon - AI for Sound (AI4S)

22/01/2024
Leen Broeckx Panelmanager

Hallo, ik ben Thomas Deacon. Ik ben een designonderzoeker met een achtergrond in geluid en immersieve technologie en expertise in user design. Ik werk aan de Universiteit van Surrey aan het AI for Sound-project (AI4S). Ons project, dat wordt gehost door LiCalab, heet "Sound Wellbeing in Later Life" en wordt gefinancierd door het VITALISE-project. Het doel van ons project is om de invloed van geluiden in de thuisomgeving te onderzoeken, met name voor oudere volwassenen.

Kun jij je een huis voorstellen waarin onze dagelijkse ervaringen en ons emotionele welzijn worden ondersteund door AI-geluidstechnologieƫn?

Hallo, ik ben Thomas Deacon, designonderzoeker bij AI for Sound. Ik ben gefascineerd door voorgaande vraag. Ik ben een designonderzoeker met een achtergrond in geluid en immersieve technologie en een expertise in user design. Ik werk aan de Universiteit van Surrey aan het AI for Sound-project (AI4S). Mijn participatieve aanpak is gericht op het creĆ«ren van betekenisvolle ervaringen met behulp van de nieuwste technologieĆ«n. Ik wil vooral begrijpen hoe nieuwe technologieĆ«n mensen beĆÆnvloeden en mensen centraal stellen bij het ontwerp van AI. Dit werk sluit aan bij een reeks verantwoorde digitale innovaties die het welzijn willen verbeteren en de impact van technologieĆ«n op het leven van mensen willen doorgronden.

Ons project, dat wordt gehost door LiCalab, heet "Sound Wellbeing in Later Life" en wordt gefinancierd door het EU VITALISE project. Het doel van ons project is om de invloed van geluiden in de thuisomgeving te onderzoeken, met name voor oudere volwassenen. Ons werk zal vervolgens voortbouwen op dit begrip van geluid om te onderzoeken hoe nieuwe technologieĆ«n het welzijn op latere leeftijd kunnen ondersteunen. Als designonderzoeker in het AI4S project leg ik de verborgen rol van geluid bloot om fysiek en emotioneel welzijn te verbeteren. Hiervoor gebruik ik enquĆŖtes, geluidsopnames in reĆ«le omgevingen, focusgroepen en methoden om ervaringen uit te wisselen. We kiezen voor deze brede aanpak omdat de meeste mensen geluid moeilijk exact kunnen definiĆ«ren. We willen niets interessants over het hoofd zien.

Na ons bezoek bij LiCalab zullen we praktische functionaliteiten voor ondersteunend wonen, verbeterd horen ontwikkelen en creatieve manieren onderzoeken om geluiden op te vangen, te mixen en te delen om herinneringen op te roepen. Door de kloof tussen geluid, AI en welzijn te overbruggen, streeft ons team ernaar de levenskwaliteit van oudere volwassenen te verbeteren door middel van baanbrekend participatief onderzoek.

Klik hier voor meer informatie over AI4S: klik hier.
Meer informatie over Thomas vindt u hier: klik hier.
Ā 

Verwante blogs