Ga naar de hoofdinhoud

E17-ziekenhuisnetwerk maakt kennis met BIBOPP en de 8 CTP's

28/03/2024

Welke rol kan een vrijwilliger spelen op het vlak van preventie in een ziekenhuiscontext? Een grote, zo blijkt na contact met het E17-ziekenhuisnetwerk. Met het online preventieplatform BIBOPP willen de aangesloten ziekenhuizen meer inzetten op preventie.

Het E17-ziekenhuisnetwerk is een netwerk van zeven partnerziekenhuizen gesitueerd rond de E17-autosnelweg. Het netwerk kent een lange traditie van samenwerken, vanuit een gedeelde visie op zorg en gebouwd op solide waarden zoals onderling respect en solidariteit. Eén van deze waarden is preventie. 

Met het preventieplatform BIBOPP willen de aangesloten ziekenhuizen meer inzetten op preventie. LiCalab, VITO en Domus Medica werken sinds 2019 aan Gezondheidsplatform BIBOPP. BIBOPP koppelt de Gezondheidsgids van Domus Medica aan een lokaal aanbod. Op die manier krijgen mensen advies op maat gekoppeld aan een lokaal actieplan. Bovendien is het mogelijk om de gezondheidsgegevens te delen met je huisarts.

Op vrijdag 22 maart gaf LiCalab een opleiding over het gebruik van BIBOPP. Wat is BIBOPP? Uit welke onderdelen bestaat het en welke rol kan een vrijwilliger spelen? Daarnaast maakten de vrijwilligers kennis met de ‘8 leidende principes voor zorgzame technologie’. Deze principes leren o.a. burgers om kritisch naar (zorg)innovatie te kijken. 
 

Verwante blogs