Ga naar de hoofdinhoud

Flanders Technology & Innovation: een interview met Moonbird en LiCalab

28/03/2024
Sascha Vermeylen Panelmanager

‘Van idee naar intuïtieve ademhalingstool voor verlichting van stress en angst en een betere slaap’, met die titel trokken LiCalab en Moonbird hand in hand naar het FTI-festival. Met het prachtige Wintercircus als decor, begeleidde VRT-jounalist Tom Van de Weghe een gesprek over kruisbestuiving tussen onderzoek en ondernemerschap, het ontstaan van Moonbird en het belang van het betrekken van je gebruikers.

In 2024 viert Flanders Technology & Innovation (FTI) Vlaanderen als broeinest van technologische creativiteit en innovatieve ideeën. Van Antwerpen, Leuven en Hasselt tot Brussel, Kortrijk en Gent. Als onderdeel van dit innovatiefestival, vond op 20 en 21 maart The Summit plaats in Wintercircus Gent. 

Stefanie (Moonbird) en onze collega Sascha (LiCalab) gingen in gesprek met VRT-journalist Tom Van de Weghe. Waarom is de combinatie van onderzoek en ondernemerschap de ideale broedplaats voor innovatie? Op welke manier kreeg Moonbird vorm met input van échte gebruikers? Zijn er nog toekomstplannen voor de samenwerking? Deze vragen vormden de basis van het gesprek. 
Conclusie: overtuigd door de waardevolle input van gebruikers, gaat Moonbird verder met hun onderzoek in samenwerking met LiCalab en de ontwikkeling van alternatieve producten op  basis van deze input. 
 

Verwante blogs