Ga naar de hoofdinhoud

Het GielsBos denkt na over zorgtoerisme

30/01/2023
Leen Broeckx Panelmanager

Samen met Het GielsBos, een voorziening in Gierle voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, bracht LiCalab - in duo met het Expertisecentrum Duurzaam ondernemen en Digitaal Innoveren van Thomas More - de noden en verwachtingen rond verblijfstoerisme in kaart.

Het verkennende traject bestond uit een bevraging bij ouders, een co-creatie met ouders, expertinterviews, een co-creatie met stakeholders en een stakeholdermapping. Al deze aparte activiteiten vormden een gefundeerde puzzel met inzichten in de noden en verwachtingen van zowel ouders als andere partners.

Op korte tijd deden alle belanghebbende partijen een actieve inbreng en dachten ze verschillende verblijfsconcepten uit. Ouders willen dichter bij hun kind verblijven en voelen de nood om met het hele gezin in een vertrouwde omgeving te ontspannen. Verblijfsaccommodatie op het domein versterkt de band in het gezin en ook met families onderling. Het GielsBos heeft hiervoor alle troeven in huis: een groene omgeving, aangepaste zorgfaciliteiten en de nabijheid van uitstekende zorgverleners.

Volgens de experten kunnen ook andere doelgroepen interesse hebben om te verblijven in Het GielsBos. Respijtzorg, vakantie met zorg of de huidige trend van kleinschalig logeren of langzaam reizen zijn mogelijke concepten om verder te ontdekken.

Verwante blogs