Ga naar de hoofdinhoud

[LEZING] Mobiel (zorg)wonen: dé alternatieve woonvorm voor de toekomst?

28/08/2023
Leen Broeckx Panelmanager

Op 7 februari presenteert LiCalab samen met IOK de resultaten van het onderzoek rond het tijdelijk mobiel zorgwonen in 2022. Leen Broeckx (LiCalab) en Liselotte Raes (IOK) geven een overzicht van de nieuwe regelgeving en gaan dieper in op de maatschappelijke relevantie en enkele ervaringen.De lezing kadert in de reeks Universiteit Derde Leeftijd van Thomas More en is voor iedereen toegankelijk.

In de zomer 2021 versoepelde de Vlaamse overheid de regels rond het tijdelijk mobiele zorgwonen. Versoepelde regels betekent kansen. Maar er zijn ook nog struikelblokken! Leen Broeckx (LiCalab) en Liselotte Raes (IOK) geven een overzicht van de nieuwe regelgeving en gaan dieper in op de maatschappelijke relevantie en enkele ervaringen. Welke andere vormen van zorgwonen zijn mogelijk? En welke kansen en beperkingen liggen biedt mobiel zorgwonen? We beantwoorden de graag tijdens een lezing op dinsdag 7 februari. 

Het Departement Omgeving ontwikkelde een brochure met meer informatie. Het geeft inzicht in alle aspecten van het zorgwonen, alsook de regelgeving en procedures. Klik hier voor de brochure.

Praktisch

  • Wanneer? Dinsdag 7 februari om 14:15.
  • Waar? Thomas More campus Geel (Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel)
  • Inschrijven: mail naar udl@thomasmore.be
  • Kostprijs: €10*
  • Meer informatie: klik hier.

*Kreeg je na afloop van een activiteit van LiCalab een vrijkaart van Universiteit Derde Leeftijd - levenslang leren? Je kan de vrijkaart gebruiken voor deze lezing.

Verwante blogs