Ga naar de hoofdinhoud

LiCalab in actie op de 23e International Conference on Integrated Care

31/08/2023
Sascha Vermeylen Panelmanager

Van 22 tot 24 mei waren collega’s Hilde Vandenhoudt en Sascha Vermeylen aanwezig op de International Conference on Integrated Care (ICIC) in Antwerpen. Uit alle uithoeken van de wereld wisselden deelnemers bevindingen en initiatieven uit over geïntegreerde zorg. LiCalab gaf twee lezingen en een workshop in samenwerking met de Koning Boudewijn Stichting.

De 23e International Conference on Integrated Care (ICIC23) - in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Gezondheid en Zorg en Visit Vlaanderen - vond plaats in Flanders Meeting & Convention Center Antwerpen (Room with a Zoo). Het overkoepelende thema was dit jaar ‘Care in action: how to work together, a participatory approach’. De conferentie bracht leiders, onderzoekers, clinici, managers, burgers, patiënten en zorgverleners samen.

LiCalab gaf twee lezingen en een workshop samen met de Koning Boudewijn Stichting. In de eerste lezing gingen we dieper in op de werking van LiCalab en haar panel van eindgebruikers. De Darwinhall – met een gigantisch skelet van een walvis zwevend boven onze hoofden – zorgde voor de perfecte omkadering. In een tweede lezing lichtten we het project Pioen uit Vorselaar toe en hoe het gezondheidshuis mee vorm kreeg door het betrekken van eindgebruikers in het proces.

In de workshop met de Koning Boudewijn Stichting kwamen de ‘Acht effectiviteitsprincipes voor ‘Caring Technology’ aan bod. We startten met een korte paneldiscussie met vertegenwoordigers van Wit-Gele Kruis Vlaanderen, de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland, Yuza, de Belgische en Europese muco-vereniging en KCE. Wat is het belang van de principes? Op welke manier zijn ze anders dan andere ethische en technologische kaders? Het internationale publiek ziet alvast de meerwaarde van de 8 caring technology principles.

De volgende International Conference on Integrated Care vindt plaats in Belfast, Noord-Ierland.

Meer info?

  • Meer informatie over de afgelopen conferentie: klik hier.
  • Meer informatie over de International Federation of Integrated Care: klik hier.

Verwante blogs