Ga naar de hoofdinhoud

LiCalab in Kenia?

31/08/2023
Hilde Vandenhoudt Onderzoeker

In mei vergezelde Hilde Vandenhoudt van LiCalab twee collega’s van de opleiding biomedische labotechnieken voor een bezoek aan Kenia. Het doel was om nieuwe projecten op te zetten en interessante stageplaatsen te vinden voor studenten. Dit kadert in de samenwerking tussen Thomas More en de universiteit van Nairobi.

Van 29 april tot 7 mei reisde Hilde Vandenhoudt samen met haar collega’s naar Kenia. Thomas More tekende vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met de universiteit van Nairobi, één van de oudste en grootste universiteiten van Oost-Afrika. Het werd een boeiend programma. De eerste dagen vertoefden ze in Nairobi de hoofdstad van Kenia, en ontmoetten ze de teams van de departementen biochemie en chemie. Voor de onderwijscollega’s kregen de plannen voor een online cursus, een zomercursus over diabetes en stage-uitwisseling vaste vorm.  Tijdens een lezing voor studenten en docenten stelde Hilde de expertisecentra onderzoek van Thomas More voor.  Ook de opportuniteiten van een living lab kwamen uitgebreid aan bod. Er was veel interesse om hierrond samen te werken. Ook het onderzoek van Thomas More over insecten en effectief leren werd enthousiast onthaald.

Nadien vloog het team naar Kisumu aan het Victoriameer, en bezocht het de universiteiten van Kisii en Kisumu en enkele internationale onderzoeksprojecten. Dit zijn nieuwe partners voor Thomas More, die ook veel potentieel zien in samenwerking. Hilde voelde zich weer helemaal thuis op de plaats waar ze vele jaren gewerkt en gewoond heeft. Eén van haar teamleden leidt zelfs een living lab over gezondheid en technologie. Dit kan geen toeval zijn. Hier zit zeker nog toekomst in.

Verwante blogs