Ga naar de hoofdinhoud

Master course over proeftuinen

22/01/2024
Leen Broeckx Panelmanager

Binnen het HORIZON-programma Vitalise ontwikkelden de partners een Master Course waarbij ze kennis en ervaring over proeftuinwerking uitgebreid delen. In november verzorgde LiCalab een module over panel management en een module over nodendetectie- en analyse.

De acht modules van deze Engelstalige Master Course richten zich op studenten en jonge ondernemers die de living lab mindset en methodes willen leren kennen. In de module over panel management toonde LiCalab aan de hand van sprekende voorbeelden hoe burgers actief meewerken aan co-creatie en gebruikerstesten en over het enthousiasme en engagement van panelleden. Collega-proeftuin ThessAhall (Griekenland) en ENoLL (European Network of Living Labs) leverden een bijdrage over hun benadering van panel management en stakeholder engagement.

In de tweede module gaf LiCalab technieken en methodes mee waarmee men een goed inzicht krijgt in de noden en de behoeften van personen en hoe deze in kaart te brengen en te analyseren. Collega-proeftuin GAIA uit Spanje toonde een project over het natuurgebied van Urdaibai in Baskenland waar alle betrokken partijen actief betrokken worden bij de uitdagingen van deze regio. 
 

Verwante blogs