Ga naar de hoofdinhoud

Noden en mogelijke oplossingen voor mensen met een zorgnood

28/03/2024
Leen Broeckx Panelmanager

In opdracht van de welzijnsgroep Helan deed LiCalab onderzoek naar noden en mogelijke oplossingen voor personen met een zorgnood.  Als eerste stap organiseerde LiCalab een co-creatie. Daarna deelde LiCalab een online bevraging met haar panelleden en Helan-klanten.

Het onderzoek richtte zich naar personen met autonomieverlies die met het ouder worden meer huishoudelijke of zorgtaken uit handen moeten of willen geven. Eerst wilden we de noden en verwachtingen van deze groep goed begrijpen. Tien mogelijke oplossingen die Helan tijdens een interne oefening al uitwerkte, werden voorgesteld.  Deelnemers gaven hierover hun feedback.

12 personen namen deel aan de co-creatiesessie in februari. Enkele van de voorgestelde ideeën sluiten volgens de deelnemers zeer goed aan bij de behoeftes die bij hen leven.

De inzichten uit de co-creatie vormden de basis voor de bevraging. Deze werd in maart uitgestuurd naar de panelleden van LiCalab en de Helan-klanten. We ontvingen 138 antwoorden. Ook in de bevraging hadden respondenten de mogelijkheid om de tien voorgestelde ideeën te beoordelen.  

Alle concepten worden in meer of mindere mate positief onthaald. Helan gaat met deze resultaten aan de slag om hun dienstverlening nog meer af te stemmen op de noden van hun klanten.
 

Verwante blogs