Ga naar de hoofdinhoud

Tweede oproep CrossCare 2.0 voor ondersteuning van bedrijven is geopend!

28/03/2024
Glenn Weyers ProjectcoΓΆrdinator

Het CrossCare 2.0-programma ondersteunt innovaties in de Vlaamse en Nederlandse zorg- en welzijnssector. CrossCare 2.0 werkt daarbij met verschillende oproeprondes. Tijdens deze oproeprondes kunnen organisaties zich kandidaat stellen voor financiΓ«le en inhoudelijke ondersteuning. Ontwikkel jij momenteel een innovatief product gericht op de ruime zorg- en welzijnssector, dan is deze oproep mogelijk interessant voor jou!Β 

𝐖𝐀𝐕𝐄 𝐈𝐈 - β€˜ππžππ«π’π£πŸπ¬π­π«πšπ£πžπœπ­πžπ§β€™
Deze tweede oproep is exclusief voor KMO/MKB’s. Een Vlaamse of Nederlandse KMO/MKB die een zorginnovatie (= product, dienst of proces) ontwikkelt, kan in deze tweede oproep een innovatievoorstel indienen. Zorgproeftuinen langs beide zijden van de grens coachen, ondersteunen en stimuleren daarna de geselecteerde bedrijven-ontwikkelaars en demonstreren, testen en/of evalueren hun innovaties bij eindgebruikers. De geselecteerde bedrijven kunnen aanvullend rekenen op een subsidiebedrag dat kan oplopen tot maximaal 100.000 EUR.

𝐓𝐒𝐦𝐒𝐧𝐠
De oproep β€˜Bedrijfstrajecten’ werkt in 2 stappen. De deadline voor de korte/voor-aanmeldingen (FASE I) is 23 april 2024. Belangrijke data:

  • 23/04: deadline voor-aanmelding
  • 23/05: beslissing aanmelding
  • 29/05: infosessie voor geselecteerden (demo day)
  • 5/07: deadline aanvraag
  • 29/08: pitch met jury
  • 05/09: beslissing en selectie

𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐒𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐒𝐞
Bezoek de website of neem contact op met Glenn Weyers.

Het project wordt uitgevoerd door 11 partners uit de grensregio Vlaanderen-Nederland en gecoΓΆrdineerd door Zorgproeftuin LiCalab van Thomas More. Het past binnen het INTERREG Vlaanderen-Nederland-programma en ontvangt aanvullende steun van een aantal van de betrokken provinciebesturen in Vlaanderen en Nederland.

Verwante blogs