Ga naar de hoofdinhoud

Uitnodiging brainstormsessie over kauw- en slikproblemen

30/08/2023
Leen Broeckx Panelmanager

Ben je een zorgprofessional, bedrijf of onderzoeker en wil je graag mee nadenken over oplossingen voor kauw- en slikproblemen, schrijf je dan in voor het inspiratie- en brainstormevent op 20 juni bij Thomas More in Geel.

NuHCaS, het ‘Nutrition Health Care System’-partnerschap en Thomas More (LiCalab en Mobilab & Care) nodigen op 20 juni graag zorgprofessionals, bedrijven en onderzoekers uit voor een inspiratie- en brainstormmoment over kauw- en slikproblemen. Deze sessie maakt deel uit van een reeks over vier thema’s, georganiseerd door NuHCaS. Met deze sessies willen we projectideeën en acties identificeren en verfijnen, interessante samenwerkingen tot stand te brengen en aanbevelingen voor het beleid formuleren.

NuHCaS wil de sectoren voeding en gezondheid meer met elkaar verbinden. Verschillende projecten werden al opgestart, onder andere over de verbetering van de maaltijdkwaliteit in de zorg, inname-monitoring, voedselverliezen, detectie van voedselallergenen, opsporen van sarcopenie, enzovoort.

Het programma start om 15u. Lieven de Maesschalck, innovatiemanager van Mobilab & Care brengt een lezing over kauw- en slikproblemen. Vervolgens is er een co-creatieworkshop begeleid door LiCalab en NuHCaS. We sluiten af met een netwerkdrink vanaf 17u30.

Interesse?
Deelname is gratis maar wel graag inschrijven via deze link. Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt!

Meer info?
Wil je meer weten over de andere sessies? Geef een seintje! Een sessie over ‘Voeding als gezondheidspreventie en diabetes type 2’ vindt plaats op 21 juni om 15u te Gent (Open Huis Diabetes). Sessies over de ‘Samenwerking tussen chefs en diëtisten’ en over 'Voeding bij oncologische patiënten’ zijn in voorbereiding. Tijdens een groter netwerkevent dit najaar koppelen we over alle sessies terug naar de ruime community uit de voedings- en gezondheidssector.

Verwante blogs