Ga naar de hoofdinhoud

[Uitnodiging] Workshop ethiek en gezondheidstechnologie

30/08/2023
Ingrid Adriaensen Business Developer

LiCalab, VITO, Imec en MEDVIA nodigen u op 11 mei graag uit voor een workshop over ethiek en gezondheidstechnologie. Deskundigen zullen inzicht geven in ethiek en technologie, en vervolgens de Caring Technology Principles Toolbox voorstellen. Heeft u interesse in de ontwikkeling en/of toepassing van kwalitatieve gezondheidstechnologie? Schrijf dan zeker in voor deze middagsessie in The Beacon in Antwerpen.

Technologie blijft enorme stappen zetten, en dit is zeker ook het geval in de zorg- en healthtech sector. Bij al deze nieuwe evoluties is het belangrijk om tijdig stil te staan bij de ethische overwegingen die bij deze technologie komen kijken, en hoe je als bedrijf technologie ontwikkelt die écht gericht is op het verbeteren van levenskwaliteit en welzijn. In de workshop van 11 mei bekijken we met experts de randvoorwaarden, en gaan we hands-on aan de slag met de Caring Technology Principes van de Koning Boudewijnstichting. We bekijken in teams een concrete casus, en overlopen de Caring Technology Blueprint. Hiermee kunt u nagaan in welke mate uw eigen bedrijf of organisatie al gericht is op kwalitatieve zorgtechnologie, en hoe de toolbox verder ontwikkeld kan worden om een ethische houvast te blijven bieden. De toolbox zal uitgroeien tot een grotere ethische en juridische toolbox, dus uw inbreng is welkom om ervoor te zorgen dat we aan uw specifieke behoeften voldoen. We beginnen met een lunch, en maken daarna tijd voor netwerkborrels.

Het programma
12u | Onthaal en lunch
13u | Expert sessies

  • Yvonne Denier (professor aan het interfacultair centrum voor biomedische ethiek en recht, KU Leuven en stafmedewerker ethische thema’s Zorgnet Icuro)
  • Ralf De Wolf (professor in de onderzoeksgroep Media, Innovatie en Communicatietechnologie, UGent en lid van het Kenniscentrum Data en Maatschappij)

14u | Pauze
14u15 | Start workshop Caring Technology
16u | Networking drinks

Deze workshop kadert in het SAVE DATA Coock project en de Caring Technology Learning Community.

Inschrijven
Neem je graag deel? Laat het ons hier weten via dit formulier.

Verwante blogs