Ga naar de hoofdinhoud

Vitalise komt samen in Madrid

22/01/2024
Kim Helsen Onderzoeker

Het einde van het project Vitalise komt stilaan in zicht. Op 31 maart 2024 sluiten we het project af. Tijd om nog eens fysiek samen te komen om de neuzen in dezelfde richting te zetten voor de laatste sprint richting de eindmeet. 
 
Het Europese project VITALISE loopt stilaan ten einde. Hoewel er al bergen werk verzet werden door de 19 partners uit 11 verschillende landen, zijn er nog enkele hordes te nemen. Eind november zakten we af naar Madrid om de balans op te maken.
 
Tijdens de eerste dag bekeken we welke doelstellingen er nog in het verschiet liggen, welke stappen er nog nodig zijn en welke partners we betrekken om de verschillende doelen te bereiken. 
 
Tijdens de tweede dag stonden we stil bij het paradepaardje van het project: het openstellen van onderzoeksinfrastructuur over de landsgrenzen heen. De Vitalise partners lichtten de huidige stand van zaken toe over de studies binnen de ‘joint research activities’ rond de drie thema’s revalidatie, transitie in de zorg en zorginnovaties in de thuisomgeving (Joint Research Activities (JRAs) – Vitalise-Project). 
Onderzoeksresultaten uit deze gezamenlijke onderzoeksactiviteiten en ook de samenwerkingen met externe onderzoekers van buiten het Vitalise consortium zullen zoveel mogelijk worden opengesteld voor het publiek via het Vitalise Discovery portal platform, dat recent gelanceerd werd (Virtual Access to the Datasets – Vitalise-Project). 
 
Aan het einde van de meeting bezochten we Lifespace, de zorgproeftuin van de gastuniversiteit Universidad Politécnica de Madrid (UPM). Zij voeren onderzoek naar gepersonaliseerde gezondheidsdiensten, actief en gezond ouder worden, toegankelijkheid en inclusie op vlak van nieuwe technologieën. 
 
Vitalise en LiCalab kijken alvast uit naar het slotevent van het project, dat op 20 februari 2024 zal plaatsvinden in Brussel. Meer info: klik hier.

Verwante blogs